22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

El Govern destina 6,3 milions d’euros a indústries alimentàries gironines

Aquesta partida econòmica forma part de la línia d’ajuts del Departament d’Acció Climàtica presentada pel secretari d’Alimentació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

25 empreses són les que es beneficiaran dels 6.300.000 euros que la Generalitat de Catalunya ha decidit destinar en forma de subvenció per a tal de millorar la indústria alimentària gironina. Aquesta partida econòmica forma part de la línia d’ajuts del Departament d’Acció Climàtica que va presentar abans d’ahir el secretari d’Alimentació Carmel Mòdol.

La provisió global que es va destinar l’any passat a Catalunya va ser de 27 milions d’euros, dels quals el 23% es van rebre a la Província de Girona. Ara, Mòdol, avança que aquest any hi ha una provisió inicial de 45 milions gràcies als fons europeus.

Un dels aspectes que persegueix la Generalitat és “l’equilibri territorial” per acostar “la transformació i el processament, on rau el valor afegit”, a l’origen dels productes. Un dels objectius claus és estalviar en costos de transport i aconseguir el famós “quilòmetre zero”.

Empreses més eficients i frenar el despoblament

Un altre factor clau per mantenir la salut de la indústria alimentària catalana a un bon nivell és incentivar els estalvis d’energia i fer que les empreses treballin amb processos més eficients. Això, segons Mòdol, suposaria poder frenar el despoblament de les comarques de l’interior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquest estiu viu-lo amb Ràdio Capital!

Aquest estiu no marxem de vacances! Cada matí de 10 a 13 l'Oriol Bernà et portarà el Supermatí d'estiu, mentre que a la tarda en Marc Clapés s'encarregarà de navegar amb La Xalana des de les 5 de la tarda.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -