23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

El Govern destina 6,3 milions d’euros a indústries alimentàries gironines

Aquesta partida econòmica forma part de la línia d’ajuts del Departament d’Acció Climàtica presentada pel secretari d’Alimentació

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

25 empreses són les que es beneficiaran dels 6.300.000 euros que la Generalitat de Catalunya ha decidit destinar en forma de subvenció per a tal de millorar la indústria alimentària gironina. Aquesta partida econòmica forma part de la línia d’ajuts del Departament d’Acció Climàtica que va presentar abans d’ahir el secretari d’Alimentació Carmel Mòdol.

La provisió global que es va destinar l’any passat a Catalunya va ser de 27 milions d’euros, dels quals el 23% es van rebre a la Província de Girona. Ara, Mòdol, avança que aquest any hi ha una provisió inicial de 45 milions gràcies als fons europeus.

Un dels aspectes que persegueix la Generalitat és “l’equilibri territorial” per acostar “la transformació i el processament, on rau el valor afegit”, a l’origen dels productes. Un dels objectius claus és estalviar en costos de transport i aconseguir el famós “quilòmetre zero”.

Empreses més eficients i frenar el despoblament

Un altre factor clau per mantenir la salut de la indústria alimentària catalana a un bon nivell és incentivar els estalvis d’energia i fer que les empreses treballin amb processos més eficients. Això, segons Mòdol, suposaria poder frenar el despoblament de les comarques de l’interior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -