14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

El govern espanyol destinarà prop de 80 milions al sector cultural

Martí Saguerhttp://www.martiproduccions.com
Informàtic i apassionat de la ràdio. Em podeu escoltar totes les tardes a la Fòrmula Capital i al Supermatí donant la previsió meteorològica.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fa setmanes que el sector cultural reclama algun tipus d’ajuda econòmica per fer front a aquesta crisi del coronavirus que ha aturat per complet l’activitat del país.

El govern espanyol ha anunciat finalment les primeres mesures destinades a garantir la supervivència de les estructures culturals. Segons ha avançat el diari El País, el consell de ministres té previst aprovar aquest dimarts un decret que inclou una partida de 79,4 milions d’euros i mesures com la injecció de capital pel sector cultural. Entre les ajudes, el ministeri de Cultura destinarà 16,25 milions a préstecs a petites i mitjanes empreses del sector.

Aquest reial decret inclou també un sistema d’ajudes extraordinàries de 28,2 milions destinats específicament al sector de les arts escèniques i de la música, que van veure com es va paralitzar la seva activitat amb l’aprovació de l’estat d’alarma, i des de llavors, les sales de concerts no han pogut obrir i s’han congelat els ingressos.

Encara falta veure què passarà amb els festivals i si es declararà l’estat de causa major per procedir a la seva cancel·lació, tal com es reclama des de festivals com el Cruïlla, el Resurrection i molts altres que encara no han cancel·lat o ajornat la seva edició.

Segons ha explicat el ministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes, en relació amb la celebració de festivals de música durant l’estiu, es decidirà en el seu moment i s’haurà d’esperar. Uribes no ha descartat que en funció de la pandèmia es puguin arribar a celebrar.

Uribes ha remarcat que s’haurà de fer seguint els criteris de sanitat, científics i de prudència. Així mateix ha afegit que el criteri establert pels esdeveniments culturals afectats pel coronavirus és el de no cancel·lar de forma definitiva i en tot cas de posposar-los en un altre moment, quan les condicions així ho permetin.

 

L’entrada El govern espanyol destinarà prop de 80 milions al sector cultural ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -