29.8 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

El Festival de Jazz de l’Estartit tanca la seva 4a edició amb més de 4.000 espectadors

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Jazz Festival l’Estartit ha tancat la quarta edició amb una ocupació mitjana d’un 86,37% i un total de 4.405 espectadors. La xifra, lleugerament inferior a la de l’any passat, un 3,84% menys, manté la tendència dels dos últims anys de consolidació del Festival i de fidelització d’un públic que troba a l’Estartit una oferta de jazz engrescadora i de qualitat.

Montse Faura, directora del Festival, afirma que tot i el lleuger descens del nombre d’espectadors, s’han assolit els objectius. “La desviació respecte a l’any passat és mínima, no li dono gens d’importància. La tendència del Festival és ascendent i de cara a l’any que ve, coincidint amb el 5è aniversari, volem fer un pas endavant incrementant programació i ampliant espais”, indica.

La línia seguida fins ara d’apropar el jazz al públic des de diferents vessants, del més clàssic al més modern i transgressor, seguirà. La directora del Festival considera que la programació encara necessita obrir-se a diferents gèneres del jazz per consolidar la creació de públics i donar a conèixer el Festival. “Volem que qui ve a escoltar un concert de blues acabi cedint i també vingui a un concert de jazz d’avantguarda. Dins el jazz hi ha molts estils i encara hem de ser versàtils per aconseguir que el públic s’enganxi”,  assenyala Faura.

Artísticament, el Jazz Festival Estartit seguirà la línia de promocionar els joves talents de jazz i programar artistes consolidats. “No podem oblidar que el Festival està organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i això ja ens marca. La nostra missió és ajudar als joves músics, servir de plataforma, però alhora programar els grans artistes internacionals”, indica Faura. “De fet, en aquesta edició hem servit de plataforma per al debut a Catalunya de dos extraordinaris talents estatunidencs que van sorprendre molt gratament al públic, el guitarrista i cantant de blues King Solomon Hicks i la pianista, cantant i compositora Kandace Springs”.

El 4t Jazz Festival L’Estartit ha ofert un total de set concerts de pagament protagonitzats pels joves King Solomon Hicks i Kandace Springs i els consolidats Madaleine Peyroux, que va oferir un concert íntim a l’aire lliure, el vital Ray Gelato, precedit per una actuació dels M·A·P, i com a clausura, Carles Benavent Trio amb Jorge Pardo i Raynald Colom amb Carlos Sarduy Latin Jazz Quintet com a concert previ.

L’oferta del Festival s’ha vist completada amb sets concerts gratuïts que han compartit cartell amb el Fringe Festival Torroella de Montgrí-l’Estartit, celebrats en l’escenari del passeig del Molinet, al cap de la Bara, de cara al mar. I a més, quatre concerts, també gratuïts, del cicle Jazz amb banyador, que s’han celebrat en diverses platges de l’Estartit organitzats per l’oficina de Turisme amb la col·laboració del Jazz Festival l’Estartit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -