13.7 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

L’Institut Català de la Salut de Girona incorpora noves màquines que permeten assumir fins a 2.000 proves PCR diàries

També s’han reforçat els torns de treball que estan ara operatius les 24 hores del dia

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Laboratori Clínic Territorial de l’ICS Girona ha incorporat noves màquines per augmentar la capacitat d’anàlisis de proves PCR. Ha passat de fer-ne un miler al dia al mes de juliol a poder-ne assumir fins a 2.000 a partir d’ara. Recordem que al febrer, el Laboratori Clínic només podia analitzar 150 mostres al dia i al març fins a 400.

La nova màquina d’última generació és d’alta capacitat productiva. No només multiplica la seva rapidesa i la capacitat de treball, sinó que un d’aquests nous aparells permet una càrrega continuada de mostres. D’aquesta manera, no cal esperar que s’acabin els cicles de processament per poder afegir-hi noves mostres.

A més, des de mitjan agost, els tècnics del Laboratori també treballen en torn de nit. D’aquesta manera durant les 24 hores del dia, caps de setmana inclosos, es processen mostres diagnòstiques del coronavirus de tota la Regió Sanitària.

Aquesta ampliació dels medis del PCR arriba quan a diversos països d’Europa com ara França i Alemanya, diversos metges, professors en epidemiologia, biòlegs i viròlegs afirmen que els testos PCR són massa sensibles i detecten virus quan només n’hi ha traces, les quals no emmalalteixen i no són contaminadores.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Local de Palafrugell posa en una marxa una app per rebre avisos amb un botó d’emergència amb geolocalització

També té un servei d’alerta preventiva que permet a l'usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -