14.7 C
Pals
Dijous, 21 gener 2021

L’Institut Català de la Salut de Girona incorpora noves màquines que permeten assumir fins a 2.000 proves PCR diàries

També s’han reforçat els torns de treball que estan ara operatius les 24 hores del dia

El més llegit

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Laboratori Clínic Territorial de l’ICS Girona ha incorporat noves màquines per augmentar la capacitat d’anàlisis de proves PCR. Ha passat de fer-ne un miler al dia al mes de juliol a poder-ne assumir fins a 2.000 a partir d’ara. Recordem que al febrer, el Laboratori Clínic només podia analitzar 150 mostres al dia i al març fins a 400.

La nova màquina d’última generació és d’alta capacitat productiva. No només multiplica la seva rapidesa i la capacitat de treball, sinó que un d’aquests nous aparells permet una càrrega continuada de mostres. D’aquesta manera, no cal esperar que s’acabin els cicles de processament per poder afegir-hi noves mostres.

A més, des de mitjan agost, els tècnics del Laboratori també treballen en torn de nit. D’aquesta manera durant les 24 hores del dia, caps de setmana inclosos, es processen mostres diagnòstiques del coronavirus de tota la Regió Sanitària.

Aquesta ampliació dels medis del PCR arriba quan a diversos països d’Europa com ara França i Alemanya, diversos metges, professors en epidemiologia, biòlegs i viròlegs afirmen que els testos PCR són massa sensibles i detecten virus quan només n’hi ha traces, les quals no emmalalteixen i no són contaminadores.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

“Cartografia de Palamós, el port i la vila”, l’exposició temporal per viatjar per la història de Palamós a través dels mapes

La mostra del Museu de la Pesca de Palamós, que inclou un total de 20 peces, es pot veure fins a finals del mes de febrer

Altres notícies