11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

El mar Mediterrani es torna verd a Begur

L'aigua a la platja de Sa Riera ha quedat completament verda després de l'aparició de milers de fitoplànctons

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les platges de Begur es desperten aquest dimecres amb un canvi de color. Després de dies amb l’aigua cristal·lina, ara els banystes s’han de capbussar dins d’un mar Mediterrani d’aigües verdes.

El motiu és l’aparició de fitoplàncton, un component del plàncton i que no es poden veure individualment a ull nu. Quan hi ha molts, com és el cas de la costa begurenca, apareixen com si fos una descoloració verda de l’aigua, principalment a causa de la clorofil·la que contenen les seves cèl·lules.

La importància d’aquest organisme però és molt rellevant ja que es tracta de la base de la cadena alimentària dels ecosistemes aquàtics, ja que és l’aliment per a organismes majors. Una altra de les seves funcions és omplir l’atmosfera d’oxigen ja que en produeix entre el 50% i el 90%.

En imatges compartides a les xarxes socials pel begurenc Jordi, s’observa clarament la diferència a la platja de Sa Riera on dilluns l’aigua era totalment transparent.

https://twitter.com/jordbass/status/1547224512009216003

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -