22.7 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

El Museu del Suro de Palafrugell canvia de nom

A partir d’ara es dirà Museu del Suro de Catalunya. Palafrugell, per així tenir una projecció nacional

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Museu del Suro de Palafrugell canvia el seu nom i a partir d’ara es dirà “Museu del Suro de Catalunya. Palafrugell” i així la seva denominació tindrà una projecció nacional.

El Museu del Suro, des de fa 30 anys, conserva, estudia i difon la història de la industrialització i del patrimoni natural del suro i el canvi de nom implica la consolidació de les seves principals funcions nacionals:

En primer lloc, el Museu disposa d’una col·lecció tecnològica representativa de la diversificació industrial surera on hi estan ben representades totes les poblacions sureres de Catalunya.

A més està proveït d’un centre de documentació format per arxius industrials i tecnològics, una biblioteca, una hemeroteca i un arxiu d’imatges i cinema. Les consultes d’aquestes documentacions dels segles XIX i XX creixen cada any i el Museu del Suro ha esdevingut una referència obligada en aquest àmbit a tot arreu del país.

A banda d’això, el Museu es vincula a les iniciatives sureres que sorgeixen arreu del territori: Xarxa Europea de Municipis Surers, Fira del Tap i del Suro, Festa de la Pela del Suro, etc…

Pel que fa a la preservació i posta en valor del patrimoni industrial surer immoble, l’Ajuntament de Palafrugell ha creat el conjunt surer més gran del món, amb la preservació de part de la monumental fàbrica Miquel Vincke i Meyer, ubicant-hi el propi Museu, la Fundació Vila Casas i la Fundació Institut Català del Suro.

Finalment el Museu del Suro manté relació amb totes les institucions internacionals vinculades al Patrimoni Industrial Surer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[VÍDEO] Rescaten una persona després de caure a les roques del camí de ronda de Tamariu

Els Bombers van rebre l'avís a les 16:14 de la tarda. Van acudir-hi amb un helicòpter del GRAE per tal de facilitar l'accés i van immobilitzar el peu a l'excursionista
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -