18.5 C
Pals
Dijous, 21 octubre 2021
- Publicitat -

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols obre amb una exposició sobre Juli Garreta

S'hi pot trobar un recorregut històric que s'inicia amb el contrapàs com antecedent de la sardana, passant pels instruments de la cobla, informació sobre diferents formacions que la nostra ciutat ha vist néixer al llarg del temps, d'associacions que han mantingut viu el caliu de les audicions i les ballades

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest cap de setmana ha reobert el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols amb una exposició sobre Juli Garreta, el famós compositor de sardanes. Era una exposició prevista dins dels actes de la capitalitat ganxona de la sardana, que es van haver de suspendre per culpa de la crisi del coronavirus. Ara bé, com que la seva producció ja estava molt avançada, l’entrada a la fase 2 ha permès obrir les portes.

S’hi pot trobar un recorregut històric que s’inicia amb el contrapàs com antecedent de la sardana, passant pels instruments de la cobla, informació sobre diferents formacions que la nostra ciutat ha vist néixer al llarg del temps, d’associacions que han mantingut viu el caliu de les audicions i les ballades. També s’hi podran escoltar sardanes.

L’exposició us permetrà conèixer una mica millor el seu protagonista trencant algun dels mites que han acompanyat la figura de Garreta d’ençà de la seva mort: el seu suposat autoaprenentatge o el fet de “no haver viatjat prou”. També hi haurà un apartat concret que es dedica a l’entusiasme que la seva obra, més enllà de la sardana, va produir en altres compositors que li eren contemporanis, com Stravinski.

S’espera que aquesta mostra sigui una alenada d’aire fresc després d’un llarg temps de confinament i que es converteixi en “un retorn a la cultura com a punt trobada social, la reivindicació del paisatge guixolenc com a font d’inspiració i creativitat, i un nou impuls al coneixement i la difusió de tot allò que forma part del caràcter de la nostra ciutat”.

Les visites es realitzaran de manera limitada pel que fa a l’aforament i seguint les mesures sanitàries, tal i com estableixen els protocols de seguretat davant la pandèmia.

El recurs interactiu que estava previst que acompanyés la mostra, través d’una pantalla tàctil i que per motius de salut i seguretat no serà consultable a l’exposició, es pot gaudir en línia a través dels recursos virtuals que el Museu d’Història continua posant a disposició de la ciutadania setmanalment, accedint al seu web fent clic aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

L'ajuntament de Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel proper 2022
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -