27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

El New York Times es fa ressò del parc eòlic marí de la Costa Brava

En aquest article, el periodista David Gelles planteja les "difícils decisions a les quals s'enfronta Europa per tal de deixar els combustibles fòssils"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En un un article titulat “Allà on Dalí va pintar el mar, els aerogeneradors s’aixequen”, el diari americà The New York Times es fa ressò del parc eòlic marí projectat al Golf de Roses, conegut com el parc “Tramuntana”. En aquest article, el periodista David Gelles planteja les “difícils decisions a les quals s’enfronta Europa per tal de deixar els combustibles fòssils”.

A l’article s’exposa que el parc eòlic seria una solució a la dependència dels combustibles fòssils, però “però alterant fonamentalment el caràcter d’una regió que ha canviat poc des de l’època en què Dalí caminava pels turons”. També hi apareix el testimoni d’un pescador, Moises Tibau, que explica la seva preocupació per l’afectació que un projecte així pugui tenir en la pesca i en el paisatge.

També hi apareix el testimoni de Josep Loret, biòleg marí de la Universitat de Girona que també vam entrevistar a Ràdio Capital sobre aquesta qüestió. Lloret és un dels investigadors de l’estudi científic que conclou que el parc eòlic projectat a Roses podria perjudicar el fons marí, i que és incompatible amb la proteció de la zona. Finalment, l’article també afirma que aquest és un problema que es viu a diferents punts d’Europa, com Grècia, França o Suècia.

Tres projectes de parcs eòlics a la Costa Brava

Actualment, ja hi ha tres projectes per construir parcs eòlics marins a la Costa Brava. Al Parc Tramuntana se li sumen el projecte del Parc Gavina (presentat per Iberdrola al Ministeri per a la Transició Ecològica) i del Medfloat Pilot Parc.

Igual que el Tramuntana i el Parc Gavina, el Medfloat també està projectat davant del Cap de Creus, però tindria una potència de 50 MW, deu vegades menys que els altres dos. A més, només tindria cinc aerogeneradors, en compte dels prop de trenta dels altres dos.

Una enginyeria basca projecta un tercer parc eòlic marí amb cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW al golf de Roses

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -