17.3 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, lamenta la lentitud del Govern central en prendre mesures per fer front al COVID-19

Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, parlava al Supermatí de les mesures que s'han aplicat a la comarca, seguint els patrons que s'han recomanat en l'àmbit institucional, per fer front al coronavirus

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui de les mesures que s’han aplicat a la comarca, seguint els patrons que s’han recomanat en l’àmbit institucional, per fer front al coronavirus. Com per exemple, apuntava que cal evitar al màxim els desplaçaments i restar en confinament a casa. També indicava que les dependències del mateix Consell Comarcal des d’avui estan tancades i es treballa des del domicili. Ho explicava així:

Loureiro al·ludia que si seguim aquestes mesures podrem aturar la pandèmia. Tot i això ha criticat que el President del Govern no hagi decidit confinar de forma immediata les regions amb més infectats com s’ha fet a la Xina o a Itàlia i se’ls permeti que puguin seguir circulant. A més, diu, el discurs té un rerefons d’interessos.

El president deia que el confinament no s’ha seguit a altres comunitats de l’Estat i que moltes platges, aquests dies, han estat plenes de gent. Indicava així que cal ser contundent i prendre mesures fermes, apuntant que centralitzant no s’arregla res.

Criticava la lentitud en prendre decisions perquè de moment no s’ha establert cap mesura que tingui en compte els empresaris o comerços que han hagut de tancar perquè puguin subsistir sense ingressos.

A la comarca de moment només hi hagut un cas de COVID-19 confirmat i que va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. Així ho afirmava Loureiro que indicava que la por dels habitants de les comarques són els desplaçaments que fins ara s’han permès de gent que podria portar-los el virus. El president criticava que no s’estiguin fent controls de temperatura als que arriben tant als ports com aeroports de l’Estat i lamentava que tantes persones s’hagin desplaçat a les segons residències de la Costa Brava.

Segons explicava Loureiro, ja s’han anat realitzant controls policials als municipis per prevenció, però de moment no s’han aplicat sancions econòmiques.

El president ha aprofitat per fer una crida a complir el confinament perquè el servei sanitari no arribi al seu límit, no s’acabin els recursos ni es pugui arribar a col·lapsar.

En aquest enllaç hi trobareu l’entrevista sencera

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Marc Giró presenta el seu llibre “Pijos” a Palafrugell el diumenge 23 de maig

La presentació tindrà lloc davant del nou estudi de Radio Capital, a la plaça del Centre Comercial Cavallers, el diumenge 23 de maig a les 12 h. Les invitacions ja es poden reservar a través de radiocapital.cat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -