10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, lamenta la lentitud del Govern central en prendre mesures per fer front al COVID-19

Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, parlava al Supermatí de les mesures que s'han aplicat a la comarca, seguint els patrons que s'han recomanat en l'àmbit institucional, per fer front al coronavirus

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: 2 minuts

Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui de les mesures que s’han aplicat a la comarca, seguint els patrons que s’han recomanat en l’àmbit institucional, per fer front al coronavirus. Com per exemple, apuntava que cal evitar al màxim els desplaçaments i restar en confinament a casa. També indicava que les dependències del mateix Consell Comarcal des d’avui estan tancades i es treballa des del domicili. Ho explicava així:

Loureiro al·ludia que si seguim aquestes mesures podrem aturar la pandèmia. Tot i això ha criticat que el President del Govern no hagi decidit confinar de forma immediata les regions amb més infectats com s’ha fet a la Xina o a Itàlia i se’ls permeti que puguin seguir circulant. A més, diu, el discurs té un rerefons d’interessos.

El president deia que el confinament no s’ha seguit a altres comunitats de l’Estat i que moltes platges, aquests dies, han estat plenes de gent. Indicava així que cal ser contundent i prendre mesures fermes, apuntant que centralitzant no s’arregla res.

Criticava la lentitud en prendre decisions perquè de moment no s’ha establert cap mesura que tingui en compte els empresaris o comerços que han hagut de tancar perquè puguin subsistir sense ingressos.

A la comarca de moment només hi hagut un cas de COVID-19 confirmat i que va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. Així ho afirmava Loureiro que indicava que la por dels habitants de les comarques són els desplaçaments que fins ara s’han permès de gent que podria portar-los el virus. El president criticava que no s’estiguin fent controls de temperatura als que arriben tant als ports com aeroports de l’Estat i lamentava que tantes persones s’hagin desplaçat a les segons residències de la Costa Brava.

Segons explicava Loureiro, ja s’han anat realitzant controls policials als municipis per prevenció, però de moment no s’han aplicat sancions econòmiques.

El president ha aprofitat per fer una crida a complir el confinament perquè el servei sanitari no arribi al seu límit, no s’acabin els recursos ni es pugui arribar a col·lapsar.

En aquest enllaç hi trobareu l’entrevista sencera

Últimes notícies

Obren comptes corrents per fer aportacions solidàries

Fins al moment, n'han obert els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Palamós celebra les Juntes de Govern Local per via telemàtica

És l'òrgan on l'alcalde i els regidors de l'equip de govern aproven mesures per al municipi i que, degut al confinament, s'ha fet per videoconferència

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Altres notícies