Sant Feliu de Guíxols compta des d’ahir amb un pas de vianants 3D, fabricat amb tecnologia termofusible. És el primer de Catalunya, i es troba a l’alçada de la carretera de Palamós 2, amb l’objectiu d’alertar els vehicles que hi circulen d’una manera més eficient.

Es tracta d’un producte de l’empresa TQ TCNOL, que treballa amb material urbà i de construcció. Les línies estan pintades amb una substància reflectant i antilliscant, alhora que 12 vegades més resistent que la pintura convencional.

Tot i que des del punt de vista del vianant segueixen essent ratlles pintades al terra, aquestes es tornen més visibles des de la perspectiva dels conductors, que veuen com les línies adquireixen volum.

Encara que no es tracti d’una zona extremadament perillosa, des de la Regidoria de Vialitat de Sant Feliu de Guíxols afirmen que sí que s’hi necessita més visibilitat. Escoltem la regidora Laura Aiguaviva.

Amb ganes d’obrir-se a les noves tecnologies, des de la Regidoria de Vialitat expliquen que no descarten futures innovacions en mobiliari públic, i ja estan estudiant altres millores que puguin incorporar.