5.6 C
Pals
Diumenge, 28 novembre 2021
- Publicitat -

El primer pas de vianants 3D termofusible de Catalunya, a Sant Feliu de Guíxols

La nova instal·lació pretén ser un pas més de la inserció de les noves tecnologies a la circulació.

Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

 

Sant Feliu de Guíxols compta des d’ahir amb un pas de vianants 3D, fabricat amb tecnologia termofusible. És el primer de Catalunya, i es troba a l’alçada de la carretera de Palamós 2, amb l’objectiu d’alertar els vehicles que hi circulen d’una manera més eficient.

Es tracta d’un producte de l’empresa TQ TCNOL, que treballa amb material urbà i de construcció. Les línies estan pintades amb una substància reflectant i antilliscant, alhora que 12 vegades més resistent que la pintura convencional.

Tot i que des del punt de vista del vianant segueixen essent ratlles pintades al terra, aquestes es tornen més visibles des de la perspectiva dels conductors, que veuen com les línies adquireixen volum.

Encara que no es tracti d’una zona extremadament perillosa, des de la Regidoria de Vialitat de Sant Feliu de Guíxols afirmen que sí que s’hi necessita més visibilitat. Escoltem la regidora Laura Aiguaviva.

Amb ganes d’obrir-se a les noves tecnologies, des de la Regidoria de Vialitat expliquen que no descarten futures innovacions en mobiliari públic, i ja estan estudiant altres millores que puguin incorporar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós etiqueta 12 espècies de peix amb el codi QR

El codi QR del pla estratègic Palamós Peix ja funciona per a dotze espècies de peix diferents. És una eina que es va començar a fer servir fa un any i que serveix per etiquetar els peixos i controlar la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -