23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

El projecte del camí de ronda de la Platja del Castell afectaria aus protegides

L'associació Salvem la Pineda d'en Gori no descarta portar el projecte als tribunals, depenent de la resposta que rebi de les al·legacions

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El disseny de l’Ajuntament de Palamós del camí de Ronda que hauria de connectar la platja del Castell amb el municipi afecta una vuitantena d’aus, segons un informe del Departament de Territori. D’entre aquestes aus, moltes són protegides i una, el corb marí aplomallat, està en perill d’extició. Així doncs, això suposa l’associació Salvem la Pineda d’en Gori està molt satisfeta amb aquest informe, ja que encara que estan a favor que es millori el camí de ronda existent, estan en contra del projecte aprovat inicialment, que afecta el paisatge i el medi ambient. Tot i així, aquest informe no impedeix que les obres es facin. Tal i com ha explicat Zeta Figa, portaveu de la plataforma ecologista Salvem la Pineda d’en Gori, a Ràdio Capital, “simplement tindran limitacions alhora d’executar les obres.”

Zeta Figa ha explicat que ells pensen que el projecte és “desmesurat i innecessari”, i es plantegen dur-lo a tribunals depenent de les respostes que rebin de les al·legacions, ja que en van presentar a diversos departaments i d’alguns encara no n’han rebut resposta. Així doncs, ha assegurat que segons les respostes veuran en quin escenari es troben, però que “ganes no en falten.”

L’obra, impulsada pel govern d’ERC, té un pressupost d’1,4 milions d’euros i una zona d’actuació d’uns 3,4 quilòmetres de recorregut pel litoral palamosí. La plataforma, adherida a SOS Costa Brava, també critica que no s’hagi comptat amb la participació ciutadana per plantejar el projecte, i l’advocat de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), Lluís Toldrà, ha dit en declracions al Diari de Girona que “si es reformula el projecte tothom hi sortirà guanyant: la gent i l’Ajuntament.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -