14.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

El propietari dels 25 pisos desallotjats de Calonge ha de pagar totes les despeses

Les despeses consisteixen en l'actuació de tapiar l'edifici i la manutenció i l'allotjament de les 25 famílies que hi vivien

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Calonge ha explicat que totes les despeses ocasionades i per ocasionar a causa del desallotjament i reallotjament dels 25 pisos desallotjats aniran a càrrec del banc BBVA, que és el propietari de l’edifici, i no serán asumidos per l’Ajuntament. Així es va explicar en la roda de premsa que va fer el passat dijous el consistori, juntament amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, l’alcalde de Calonge, Jordi Soler.

Els fets es remonten a quan la policia va desallotjar el 2 d’abril l’edifici de 28 pisos, 25 dels quals estaven ocupats, després que diversos informes alertessin d’un «risc imminent» per les connexions fraudulentes. Davant això, l’Ajuntament va buscar alternatives d’allotjament per a les onze famílies que hi vivien i es va acabar tapiant el bloc sencer.

Segons l’Ajuntament han fet totes les actuacions de manera subisdiària perquè la propietat era del banc. Així doncs, encara que l’actuació l’hagi dut a terme al consistori, els costos repercutiran a l’entitat propietària. Algunes de les despeses consisteixen, expliquen fonts municipals, en l’actuació de tapiar l’edifici i la manutenció i l’allotjament de les 25 famílies. A partir d’ara les despeses d’allotjament i manutenció es deixaran de pagar i les mateixes hauran de buscar una alternativa a la que tenien fins ara. De totes maneras, l’Ajuntament diu que una de les despeses que sí assumiran els serveis socials municipals són l’allotjament momentani de l’única família empadronada al municipi i de quatre persones sense papers de les quals el consistori n’estudia el cas amb amb els serveis d’estrangeria.

A la mateixa roda de premsa, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van informar que havien localitzat al pis desallotjat un laboratori de cultiu de marihuana i han comissat diversos objectes religiosos de l’església, quatre motos i un ciclomotor robats. Entre els objectes robats hi ha una moto Honda CRF i una bicicleta valorada en 1.000 euros i relacionades amb un robatori amb força. També han recuperat un conjunt de pals de golf robats per valor de 2.500 euros. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han fet balanç aquest dijous de l’actuació per desallotjar el bloc ocupat de Calonge a principis de mes. Durant l’operatiu, van confiscar un ciclomotor i quatre motos, tres de les quals havien estat completament desballestades. Una d’elles, a més, de la marca Honda CFR 100F6 està relacionada amb un robatori amb força que es va produir al carrer Major. També en relació a aquest robatori es va poder recuperar una bicicleta de la marca Spezialized, valorada en gairebé 1.000 euros. A més, van recuperar un conjunt de pals de golf robats i valorats en 2.500 euros. L’entrada també va posar al descobert un laboratori de cultiu de marihuana i 116 grams d’aquesta substància. L’espai comptava amb làmpades de secat, aire acondicionat, ventiladors, temporitzadors de llum, tres llums amb reflector i diversos productes químics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El volcà desconegut del Baix Empordà que es troba al Massís del Montgrí

Dos catedràtics del departament de ciències ambientals de la Universitat de Girona, van descobrir l'aflorament volcànic al 1996.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -