21.8 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

El SSIBE implanta la signatura digital dels consentiments informats a l’Hospital de Palamós i a Palamós Gent Gran

Es fa des del mes de maig, i millora aspectes de seguretat de la informació assistencial i redueix l’ús de paper

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà segueixen avançant en la digitalització de processos, i des del mes de maig han digitalitzat el tràmit de signatura dels consentiments informats. Concretament s’ha implantat per a totes les proves diagnòstiques que es demanen des de l’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran; i també per a totes les intervencions quirúrgiques que es fan a l’Hospital de Palamós.

Aquest canvi permet millorar aspectes de seguretat de la informació assistencial i
reduir l’ús de paper. S’ha implementat a través de la plataforma VIDsigner, certificada en serveis de firma electrònica i identitat digital i amb garanties de reconeixement legal. Quan el/la pacient ha estat informat de la prova o de la intervenció quirúrgica per part del metge o metgessa a la consulta, pot passar a signar digitalment el consentiment informat a l’admissió de l’especialitat on es visita; o bé s’ofereix al/la pacient l’alternativa de rebre’l per correu electrònic i signar-lo des de casa.

Un cop signat, el consentiment queda incorporat automàticament a la història clínica de el/la pacient, evitant d’aquesta manera la impressió del document, i que fins ara s’escanejava. També permet oferir al/la pacient l’opció de rebre la seva còpia del consentiment informat per correu electrònic en comptes d’imprès en paper.

Cada any a SSIBE se signen més de 30.000 consentiments informats d’intervencions quirúrgiques i proves. En el decurs dels mesos de maig i juny ja s’han signat 2.557 consentiments informat en format digital. Pel que fa a medi ambient, amb la digitalització d’aquest tràmit, s’estalviarà un consum anual aproximat de 80.000 folis i per tant s’evitarà l’emissió de 368 kg de CO₂ -l’equivalent a les emissions generades per un turisme que recorre una distància de 307 km.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El regatista Jordi Cargol serà el pregoner de la Festa Major de Palamós 2024

Jordi Cargol, de 50 anys, té un ampli palmarès en competicions de vela, destacant els de campió d’Espanya en la seva categoria, aconseguits en un total de sis ocasions.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -