12.8 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El Parlament aprova que es potenciï el tap de suro com a element de qualitat i innovació

Aquesta inclusió ha estat fruit de la feina de la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro), que ha participat en diverses taules de negociació i va comparèixer davant del Parlament el passat mes de juliol per explicar a tots els diputats la importància del sector surer

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat dimarts 11 de febrer, el Parlament de Catalunya va aprovar la nova Llei Vitivinícola Catalana que, entre altres aspectes, recull que “l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), d’acord amb les denominacions d’origen, ha de potenciar el tap de suro per a l’envasament del vi com a element de qualitat i innovació”.

Aquesta inclusió ha estat fruit de la feina de la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro), que ha participat en diverses taules de negociació i va comparèixer davant del Parlament el passat mes de juliol per explicar a tots els diputats la importància del sector surer com a exemple de bioeconomia circular, que contribueix al manteniment dels boscos catalans i és un element 100% sostenible i biodegradable que, en conseqüència, s’hauria de potenciar com a tapament de preferència per als vins catalans per davant d’alternatives menys sostenibles i de menys valor afegit per al vi i per al territori.

Per a Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro, “la inclusió del tap de suro a la nova Llei Vitivinícola, de la forma que el contempla, és un reconeixement explícit al treball que ha vingut fent el sector surer català en matèria d’innovació i a la valoració del tap de suro com a eina enològica”.

Des de l’INCAVI, el seu director general, Salvador Puig, explica que aquesta llei s’ha formulat perquè sigui “un eix transversal de tots els sectors implicats en el vi, entre ells, el suro”. Per a Puig, també és important destacar que els conceptes “sostenibilitat i proximitat, valors que representa el suro”, estan àmpliament representats en els diferents punts de la llei. Per últim però no menys important, Puig ha volgut destacar “el posicionament del vi català com a vi de qualitat, de prestigi i de valor afegit, i el tap de suro és el complement ideal per a un vi d’aquesta categoria”.

És la primera vegada que una llei autonòmica o estatal inclou el tap de suro entre les recomanacions. Ni l’anterior llei del vi catalana (llei 15/2002) ni la llei estatal en vigor (Llei 24/2003) fa esmena al tapament del vi.

Des de l’ICSuro es vol continuar treballant perquè cada vegada més lleis incloguin el tap de suro com a tapament de referència per als vins.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -