22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

El TSJC dona la raó a SOS Costa Brava i caldrà informar als compradors d’habitatges de Sa Riera que s’estan investigant

La promotora havia presentat recurs contra aquest aspecte però el jutge no ho ha considerat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En la interlocutòria, el TSJC considera “meres hipòtesis” les dificultats per vendre que tindrien els promotors pel fet d’haver d’informar que els habitatges estan sota investigació judicial. Amb tot, el tribunal manté la petició de fiança de 1.000 euros a SOS Costa Brava, tal i com ja va imposar el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona quan va admetre a tràmit la demanda i que va servir per impugnar les obres d’urbanització i d’edificació que a tocar de la platja de Sa Riera a Begur, on l’Ajuntament va autoritzar construir-hi dos blocs d’habitatges plurifamiliars amb un total de 52 habitatges i 78 aparcaments. SOS Costa Brava denunciava que els treballs ja han causat la “desforestació d’unes tres hectàrees de bosc i l’extracció de milers de metres cúbics de terra”.

L’advocat de l’entitat, Eduard de Ribot, es mostra “molt satisfet” per la decisió del tribunal i assenyala que estan “convençuts” que el projecte que preveu construir una urbanització en aquest espai natural és “del tot il·legal”.

L’oposició dels ecologistes al projecte, anomenat Jardins de Sa Riera Living i promogut pel fons d’inversió suís Stoneweg, va començar amb una denúncia urbanística el gener del 2019. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Begur, però, la va desestimar el 2 de juliol i després es va decidir traslladar el cas a la justícia.

El recurs se centra en impugnar les dues llicències d’obres que permeten construir els 52 habitatges en dues fases. També s’impugna indirectament el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Begur del 2003. I és que les entitats consideren que el pla va “classificar indegudament” uns terrenys de naturalesa forestal com a sòl urbà.

Entre d’altres aspectes rellevants, els ecologistes argumenten que les obres d’urbanització i edificació són “il·legals” perquè s’incompleix la prohibició d’urbanitzar terrenys amb pendents superiors al 20% i es vulnera la prohibició d’implantar pantalles arquitectòniques i acumulació de volums dins la franja litoral dels primers 500 metres. També es denuncia que no s’ha fet una avaluació ambiental ni emissió d’informes per part d’organismes públics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -