Sant Jordi a Torroella, marcat pels 10 anys de la biblioteca (David)

A Torroella, avui mateix a la nit ja hi ha un acte en el marc de Sant Jordi: és un concert poètic musical a la Sala. Es presentarà el llibre de poesia i fotografia Reversible, de Rosa Pou i Eugeni Prieto. El dia de Sant Jordi a les 12 del migdia comença un itinerari poètic i artístic pels carrers de la vila, i a partir de 2/4 de 6 de la tarda començarà l’acte institucional per celebrar els 10 anys de la biblioteca Pere Blasi. El dia acabarà amb Incerta glòria al Cinema Montgrí a 2/4 de 8 i a 2/4 de 10 de la nit.

A part, a l’Estartit a partir de les 9 a la plaça de l’Església trobareu la típica fira de llibres, roses i entitats. A les 5 de la tarda, espectacle familiar sobre Sant Jordi, i a partir de les 6 hi haurà gegants i berenar popular.

Josep Pla torna a ser un dels protagonistes de Sant Jordi a Palafrugell (Sílvia Pedret)

Palafrugell prepara un Sant Jordi ben farcit d’activitats. Avui mateix, de fet, ja comencen. Pels més petits, a 2/4 de 6 de la tarda la biblioteca fa una hora del conte dedicada a les aventures de Sant Jordi. Aquest dissabte a les 12 del migdia, l’escriptor begurenc Miquel Martín presenta el seu nou llibre, El riu encès, a la biblioteca de Palafrugell. També el dissabte, a les 9 del vespre hi haurà espai per la música, i el grup XY actuarà a la plaça Nova.

I el dia de Sant Jordi tindrà lloc la ja tradicional lectura continuada de Josep Pla al Teatre Municipal de Palafrugell. Durant tot el dia hi haurà una fira de roses i llibres al carrer Cavallers i dels Valls. A més, les institucions culturals, com el Museu del Suro i la Fundació Josep Pla obriran les seves portes aquest cap de setmana.

Palamós unirà ball i literatura (Sílvia Pedret)

A Palamós, el carrer Major, el passeig i la plaça de la Roda seran els escenaris de la fira de llibres i roses. Aquest diumenge, a les 12 del migdia hi haurà sardanes al passeig, i a partir de les 7 del vespre començarà un ball anomenat Primavera Folk amb el grup Meandre a la plaça de la Roda. Tot plegat, complementat amb una lectura continuada a la biblioteca Lluís Barceló del llibre de Joan Gasull que es titula El pacifista que pretenia volar una discoteca.

El dia abans, la biblioteca de Palamós fa al vespre una revetlla de Sant Jordi amb un espai obert a autors locals i amb un espectacle amb lectures literàries dramatitzades.

Rutes literàries a Pals (David)

Pals acull aquests dies un programa d’activitats lúdiques i culturals per commemorar aquesta festivitat. Entre les propostes, el lliurament de premis del 21è Llapis de Sant Jordi avui a 2/4 de 7 del vespre. A més, els arrossars i el nucli antic de Pals seran l’escenari d’unes rutes acompanyades amb poesia recitada per ambientar cada moment del trajecte.

El dia de Sant Jordi, es complementarà amb propostes com el sorteig del concurs El Drac Juganer, animació infantil, berenar popular i vermuts musicals.

Begur treu pit amb una lectura de poemes (David)

A Begur, avui a les 8 del vespre la biblioteca acull una lectura i comentari de poemes amb tast de vins amb Olga Cercós i Miquel Martín, i a la diada de Sant Jordi a l’església de Begur, a les 12 del migdia, tindrà lloc la segona lectura compartida de fragments literaris.

La Bisbal d’Empordà

 

Crònica de Manel Magrinyà.

A Platja d’Aro, Sant Jordi omplirà el passeig (Marc Clapés)

Al llarg de tot el passeig marítim de Platja d’Aro trobareu aquest Sant Jordi la fira del llibre i roses. També hi haurà una petita zona on es realitzaran lectures de fragmentes, entrevistes a escriptors i se signaran exemplars. També hi haurà tallers i espectacles d’animació infantil. El dissabte al mateix passeig fan a les 4 de la tarda una activitat original on la gent podrà pintar en una gran pissarra la llegenda de Sant Jordi.

A Calonge, també celebraran Sant Jordi amb activitats infantils. Les faran al nucli antic de Calonge d’11 a 2 del migdia amb inflables, gegants i castellers.

La biblioteca de Santa Cristina d’Aro prepara avui la festa de Sant Jordi (Marc Clapés)

Aquesta tarda, al pati de la biblioteca de Santa Cristina preparen una festa musical amb Els Trambòtics a partir de les 5 de la tarda. Es lliuraran els premis del concurs infantil de narració curta. La vetllada acabarà amb una xocolatada i una actuació dels Minyons de Santa Cristina.

Sant Feliu de Guíxols porta un cap de setmana carregat d’activitats (Marc Clapés)

Per començar, aquest dissabte al matí tindrem tallers infantils a la placeta Sant Joan, i un contacontes a les 12 del migdia a la biblioteca Octavi Viader. I demà a la tarda, desfilaran els gegants de Sant Feliu pels carrers cèntrics del poble. I la diada de Sant Jordi, com tots els poble que hem repassat, complementaran la tradicional fira de llibres i roses amb diverses activitats. Al llarg del dia hi trobareu tallers infantils i contacontes.