15.3 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

S’aborden diversos temes com normatives de soroll, ocupacions d'habitatges, seguretat ciutadana i reconversió dels terrenys agrícoles en espai energètics.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i Martí Pons, cap de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu de la trobada era tractar diversos temes com ara les normatives de soroll, les ocupacions d’habitatges, la seguretat ciutadana i la reconversió dels terrenys agrícoles en espai energètics.

Pel que fa a les normatives de soroll, aquests petits municipis s’han trobat aquest estiu amb diverses problemàtiques com per exemple festes privades o gossos. Ja que aquests municipis no disposen de Policia Local, els Mossos s’hi desplaçaven i obrien una acta que sovint no servia per aturar la font de la molèstia. Per tant, el representant de Mossos d’Esquadra, Martí Pons, ha demanat que els municipis preparin una normativa bàsica perquè la policia pugui fer una tasca efectiva.

Quant a les ocupacions d’habitatges, Martí Pons ha recordat que l’imprescindible per poder actuar és una denúncia per part del propietari. Després, gràcies a un decret de fiscalia, si l’ocupació es produeix al primer domicili o a la 2a residència, l’actuació s’efectuarà en un màxim de 24 hores.

Pel que es refereix a la seguretat ciutadana, s’instal·laran càmeres de lectura de matrícules per aquells municipis que hi estiguin interessats.

Finalment, moltes empreses ofereixen la possibilitat d’instal·lar equipaments d’energia renovable en espais agrícoles. Ara bé, com que hi ha cada vegada menys explotacions agrícoles –la qual cosa suposa una menor producció d’aliments de proximitat en pro del creixement de producció d’energies renovables que sovint són per poblacions llunyanes– la solució passa per apostar per la suficiència energètica dels municipis amb energies sostenibles instal·lades a les teulades d’edificis i d’aquesta manera guardar els terrenys per a la agricultura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Per què hi ha tants camps de colza al Baix Empordà?

Parlem amb Narcís Poch, coordinador de la Unió de Pagesos a les comarques gironines, per conèixer els avantatges de la colza que causen que aquest any hi hagi tants camps grocs al Baix Empordà.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -