6.1 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

S’aborden diversos temes com normatives de soroll, ocupacions d'habitatges, seguretat ciutadana i reconversió dels terrenys agrícoles en espai energètics.

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i Martí Pons, cap de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu de la trobada era tractar diversos temes com ara les normatives de soroll, les ocupacions d’habitatges, la seguretat ciutadana i la reconversió dels terrenys agrícoles en espai energètics.

Pel que fa a les normatives de soroll, aquests petits municipis s’han trobat aquest estiu amb diverses problemàtiques com per exemple festes privades o gossos. Ja que aquests municipis no disposen de Policia Local, els Mossos s’hi desplaçaven i obrien una acta que sovint no servia per aturar la font de la molèstia. Per tant, el representant de Mossos d’Esquadra, Martí Pons, ha demanat que els municipis preparin una normativa bàsica perquè la policia pugui fer una tasca efectiva.

Quant a les ocupacions d’habitatges, Martí Pons ha recordat que l’imprescindible per poder actuar és una denúncia per part del propietari. Després, gràcies a un decret de fiscalia, si l’ocupació es produeix al primer domicili o a la 2a residència, l’actuació s’efectuarà en un màxim de 24 hores.

Pel que es refereix a la seguretat ciutadana, s’instal·laran càmeres de lectura de matrícules per aquells municipis que hi estiguin interessats.

Finalment, moltes empreses ofereixen la possibilitat d’instal·lar equipaments d’energia renovable en espais agrícoles. Ara bé, com que hi ha cada vegada menys explotacions agrícoles –la qual cosa suposa una menor producció d’aliments de proximitat en pro del creixement de producció d’energies renovables que sovint són per poblacions llunyanes– la solució passa per apostar per la suficiència energètica dels municipis amb energies sostenibles instal·lades a les teulades d’edificis i d’aquesta manera guardar els terrenys per a la agricultura.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

+ Ciència per – Negacionisme

Sembla que el temporal Filomena a reactivat les veus negacionistes del Canvi Climàtic. Les fredestemperatures rècord dels darrers dies,...

Altres notícies