8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Els càmpings gironins busquen alternatives en la gestió de l’aigua per afrontar episodis de sequera

Una jornada amb experts planteja emmagatzemar aigua i filtrar-la a l'aqüífer o sectoritzar els comptadors

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació de Càmpings de Girona ha organitzat una jornada per millorar la gestió de l’aigua i buscar solucions per quan hi hagi episodis de sequera com l’actual. L’objectiu de la patronal del càmping és garantir els recursos hídrics i allargar-ne la seva durabilitat minimitzant-ne el consum. En la jornada celebrada aquest cap de setmana a l’Estartit l’associació ha comptat amb la presència de diversos experts en la gestió de l’aigua. Entre les mesures plantejades hi ha la necessitat d’obrir fonts de captació d’aigua alternatives o emmagatzemar aigua de forma temporal per filtrar-la a l’aqüífer. També plantegen sectoritzar els comptadors d’aigua i analitzar les dades de consum o instal·lar sistemes de reg eficients.

La jornada sobre la millora en la gestió de l’aigua ha arrencat amb la intervenció del cap del Servei d’Abastament i Regeneració del Consorci d’Aigües Costa Brava – Girona, Lluís Sala. En aquesta ocasió, Sala ha apostat per fer captacions alternatives davant de la possibilitat que no plogui suficientment en els propers mesos.

També hi ha participat el secretari de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, Francesc Camps, que ha reclamat que l’aigua passi a ser una prioritat del país. Camps ha insistit que cal prioritzar l’ús en funció de les activitats econòmiques que la necessiten.

Per altra banda, la jornada ha comptat amb una exposició de bones pràctiques en la gestió de l’aigua. Diverses empreses i entitats han detallat algunes de les mesures que apliquen per fomentar l’estalvi de l’aigua i conscienciar a treballadors i clients de la importància que té aquest recurs. Algunes de les solucions que s’apliquen a dia d’avui és la d’emmagatzemar temporalment l’aigua per després filtrar-la a l’aqüífer o fer un decàleg amb les recomanacions que cal seguir per fer servir l’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -