13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

Els ecologistes impugnen una nova construcció a Begur

Es tracta d'una llicència que edificar uns terrenys situats al sector de Montcal

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ecologistes en Acció de Catalunya, en representació de SOS Aiguafreda-Salvem Begur, ha impugnat una llicència d’obres concedida per l’Ajuntament de Begur, en un terreny que denuncien que forma part de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d’una llicència que edificar uns terrenys situats al sector de Montcal, en una parcel·la situada en l’Avinguda Montcal número 27.

Les entitats destaquen en el recurs, “les nombroses irregularitats que suposaria aquesta obra”, asseguren. Expliquen que “afecten terrenys de naturalesa forestal inclosos en la Xarxa Natura 2000 i l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyes de Begur”.

Segons Lydia Chaparro, membre d’Ecologistes en Acció i Salvem Begur “aquestes figures haurien de permetre que aquest espai natural fos objecte d’especial protecció, i no pas objecte d’especulació urbanística”.

L’advocat de Salvem Begur i de la Plataforma SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, alerta  sobre “la il·legalitat que suposaria edificar sobre dunes amb pineda mediterrània, per tractar-se d’un hàbitat d’interès comunitari prioritari a conservar, així com la nul·litat de ple dret que suposaria permetre edificar terrenys amb naturalesa forestal, fet que infringiria, a més, el compliment de la Llei Forestal de Catalunya”.

Les entitats ecologistes han demanat al Secretari Municipal que adverteixi als membres del Consistori de la possible irregularitat comesa i adverteixi de les il·legalitats denunciades a l’hora de resoldre el recurs interposat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -