5.7 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

Els estudis de la COVID-19 en els que participen els SSIBE comencen a veure la llum

En aquests moments l'Hospital de Palamós-SSIBE té en marxa 5 projectes propis d'investigació relacionats amb la COVID19, i participen en 6 projectes més multicèntrics d'abast estatal.

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La revista científica MedRxiv acaba de publicar en el seu darrer número la prepublicació de les conclusions preliminars de l’estudi SEMI-COVID19, en que el que participa l’Hospital de Palamós amb la Dra. Martín-Urda, internista de l’Hospital. Els primers resultats han confirmat l’estreta relació entre l’edat avançada i la mortalitat. La xarxa SEMI-COVID-19 proporciona dades sobre les característiques clíniques de pacients amb COVID-19 hospitalitzats a Espanya. Els pacients hospitalitzats a Espanya solen ser casos greus, ja que un de cada tres pacients va desenvolupar problemes respiratoris i un de cada cinc va morir.

Es tracta d’un estudi observacional multicèntric impulsat per la SEMI que té per objectius:

1. Identificar els factors de risc per a la malaltia greu per COVID-19 i desenvolupar un model de risc predictiu.

2. Contribuir a trobar règims terapèutics efectius per a la infecció per COVID-19, inclòs el possible virus mutat, a la població espanyola.

3. Desenvolupar una eina específica d’avaluació de risc per a les categories laborals d’alt risc, com són els treballadors sanitaris i sociosanitaris.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies