18.1 C
Pals
Dilluns, 17 juny 2024
- Publicitat -

Els germans Jaume i Josep Font i Benvi Aligué seran els protagonistes del Sopar-Tribut a la Cuina Tradicional Catalana de Calella de Palafrugell

Per segon any consecutiu, l'Hotel Alga 4* de Calella de Palafrugell serà l'escenari del Sopar-Tribut a la Cuina Tradicional Catalana, que se celebrarà el 13 de juliol

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per segon any consecutiu, l’Hotel Alga 4* de Calella de Palafrugell serà l’escenari del Sopar-Tribut a la Cuina Tradicional Catalana, que se celebrarà el 13 de juliol. En aquesta ocasió, la trobada servirà per retre homenatge als germans Josep i Jaume Font, del mític hotel Sa Punta, de Pals, i Benvi Aligué, del desaparegut restaurant Aligué, de Manresa.

El Sopar-Tribut pretén retre homenatge a les arrels de la cuina catalana, i posar donar rellevància a aquelles figures i aquells professionals que durant anys també van marcar el camí sent “autèntics referents gastronòmics”, en paraules de Pere Malagelada, xef executiu del restaurant El Càntir, de l’Hotel Alga 4*.

Segons Pere Malagelada, la idea és “retre cada any un homenatge a professionals que van marcar una època i que van ser autèntics precursors d’una generació que més tard va ser estel·lar, com els Adrià o els Roca. Perquè hem de recordar que abans de tots aquests grans xefs, tothom es fixava en aquests mestres autèntics de la cuina del territori”.

Un menú que vol retre homenatge

Enguany, el Sopar homenatja tres figures que van marcar la cuina catalana empordanesa i del centre de Barcelona als anys 80 i principis dels 90: els germans Font i Benvi Aligué. I per fer-lo possible, els jardins de l’Hotel Alga 4* albergaran els comensals que vulguin rememorar els sabors d’alguns dels plats mítics dels homenatjats.

Elaboracions com ara el Còctel de gambes de Palamós, que el xef Pere Malagelada reinterpretarà a l’estil 3.0. També es podrà degustar un Suquet de lluerna a l’estil de l’Empordà, en clara referència a la cuina que els germans Font oferien a Sa Punta; mentre que el principal serà una Espatlla de xai lletó de “Ramats de Foc” de l’Albera al forn amb peres i puré de coliflor i formatge Tou de Til·lers, un plat representatiu de la cuina de Benvi Aligué. La cirereta del menú les posaran unes postres molt emblemàtiques: Taps de Cadaqués flamejats estil Sa Punta, que el propi Jaume Font acabarà a taula, com es feia fa més de quatre dècades.

Un menú que anirà maridat amb vins de la DO Empordà del Celler Arché Pagès, Vinyes dels Aspres i Celler Hugas de Batlle, de Colera. També es podran tastar caves d’AT Roca i aigües de Vichy Catalan.

Els homenatjats

Pel que fa als homenatjats, tt just fa un any que els germans Jaume i Josep Font es van retirar de la primera línia, després de quasi cinc dècades al capdavant del mític Sa Punta de Pals, que va obrir les seves portes el 1976. Amb Jaume a la cuina i Josep a la sala, el Sa Punta es va erigir com un tòtem dels grans restaurants del país, gràcies a oferir una cuina sincera amb el territori, en què la temporada i el mercat marcaven les pautes dels plats, amb coccions controlades, perfectes execucions i un servei que malauradament es trobava en pocs restaurants. El restaurant, que va lluir estrella Michelin durant anys, va ser comprat, juntament amb l’hotel, per Pascal Billard (director del Majestic).

Per la seva part, el Restaurant Aligué va obrir les seves portes el 1957 a Manresa, i les va tancar definitivament amb l’inici de la pandèmia del coronavirus, el 13 de març del 2020. Durant aquest període, però, el restaurant es va posicionar com un dels imprescindibles de la Catalunya central, especialment a partir del 1982, quan els germans Aligué, Agustí i Benvingut (Benvi), van prendre el relleu en la gestió familiar del negoci.  A l’Aligué, considerat el millor restaurant català l’any 2012, els comensals gaudien de la cuina de Benvi, amb clares arrels en la cuina catalana d’Ignasi Domènech i algunes influències franceses, italianes i del País Basc, on Benvingut va realitzar diverses estances.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Disfrutar – inside the World’s Best Restaurant

Acclaimed head chef Eduard Xatruch shares secrets behind Barcelona’s culinary masterpiece
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -