12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Els municipis costaners sol·liciten més de 2.000 usos temporals comercials a les platges catalanes aquest estiu

En total s'han fet gairebé 6.000 peticions per a 467 platges catalanes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha rebut la sol·licitud dels 69 ajuntaments del litoral català per instal·lar 5.828 usos temporals a 467 platges per aquest estiu.

La gran part de sol·licituds són per a usos no comercials, com ara punts d’informació o serveis sanitaris, mentre que el 35,76% corresponen a serveis comercials, com ara guinguetes o lloguers de para-sols i embarcacions, un total de 2.084.

Segons informa el Govern, per ara aquest any es mantindrà la possibilitat que aquests serveis ocupin més superfície, per garantir la distància de seguretat arran de la pandèmia de la covid-19 i donar suport a aquestes activitats econòmiques.

Els serveis de temporada a les platges són ocupacions del domini públic maritimoterrestre per a activitats de lleure diverses. Poden ser ocupacions comercials, com guinguetes o serveis de lloguer d’embarcacions o para-sols, o no comercials, com ara dutxes, rampes, punts d’informació o serveis sanitaris. Es tracta de serveis que s’instal·len per a la temporada de bany, des del juny i juliol fins al setembre o octubre.

Els ajuntaments costaners proposen la distribució dels serveis de temporada i han de tramitar l’autorització d’ocupació. El Departament de Vicepresidència és l’ens encarregar d’atorgar les autoritzacions.

Aquest any, els municipis han fet un total de 5.828 peticions de serveis de temporada a 467 platges. És una xifra una mica superior a la de l’any passat, quan es van sol·licitar 5.771 serveis. 2.084 corresponen a activitats comercials.

El 36,91% dels serveis sol·licitats corresponent a les comarques gironines i el 29,8% a la demarcació de Barcelona. La ciutat de Barcelona té un règim especial i els seus serveis de temporada s’aprovaran a la comissió del Pla de Gestió Integral del Litoral, integrada per l’Ajuntament, el Govern i el govern espanyol. Els municipis del Camp de Tarragona han presentat el 24,83% de les sol·licituds i els de les Terres de l’Ebre, el 8,41%.

La ciutadania podrà consultar els serveis disponibles a cadascuna de les 467 platges a partir de Sant Joan al visor de costes i al visor de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Aquest 2022, un total de 94 platges catalanes han estat distingides amb Bandera Blava, una qualificació d’excel·lència europea que avalua l’estat de les platges i les aigües des del punt de vista de la qualitat ambiental.

Amb motiu de la pandèmia, el Procicat va establir un conjunt de mesures de precaució a les platges que incloïen el respecte d’una distància de seguretat entre els usuaris. Aquestes mesures també van afectar el nombre d’alguns dels serveis de temporada que es poden instal·lar, com les gandules o els tendals, i també les guinguetes.

Durant el 2020 i el 2021, se’ls va permetre ocupar més superfície per donar suport a aquestes activitats econòmiques. Aquest any, per ara, es manté la possibilitat d’ocupar més superfície, segons han informat el Govern, ja que les distàncies de seguretat encara estan regulades per la Llei estatal de mesures urgents per a la prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -