24.4 C
Pals
Dilluns, 14 juny 2021
- Publicitat -

Els primers creuers podrien arribar a Palamós al mes d’agost

Els primers creuers arribaran al Port de Barcelona el 26 de juny. A Palamós, en canvi, encara no hi ha cap escala confirmada, tot i que es preveu que les primeres podrien ser a mitjans d'agost

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La millora de la situació pandèmica i les bones dades dels indicadors han permès una obertura progressiva del turisme. Una de les últimes novetats és que el govern espanyol permetrà l’entrada de creuers internacionals a partir de l’1 de juny. De fet, ja s’ha confirmat que  els primers creuers arribaran al Port de Barcelona el 26 de juny. En canvi, pel que fa al Port de Palamós, les dates no estan tan clares.

Des de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós expliquen que encara no hi ha cap escala de creuer confirmada durant l’estiu. De totes maneres, preveuen que els primers creuers podrien arribar-hi a mitjans d’agost. Asseguren que “estan preparats per rebre les escales que vinguin” i que se seguiran tots els protocols.

Quin és el protocol?

A mitjans del mes de maig el Procicat va aprovar el protocol que hauran de seguir les navilieres. En primer lloc, segons informa l’ACN, les companyies hauran de demanar la sol·licitud d’acceptació del protocol amb 20 dies d’antelació abans que comenci el creuer o la primera escala.

Un cop acceptada aquesta sol·licitud, les navilieres també hauran d’exposar tots els detalls de l’activitat que es realitzarà el creuer (itinerari, activitats pels passatgers, característiques del vaixell, etc.). També haurà de presentar un pla de salut per a la prevenció i mitigació de riscos sanitaris (detallar la capacitat de diagnòstic a bord, els aforaments previstos en els espais, les mesures d’higiene i de neteja, entre altres). Finalment, s’haurà d’indicar el centre sanitari on es derivaran els possibles positius o casos sospitosos en el desembarcament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -