- Publicitat -
Sis emissores del Baix Empordà s’uneixen en una emissió conjunta per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio el dilluns 13 de febrer
  • Ràdio Begur, Ràdio Bisbal, Ràdio Capital de l’Empordà, Ràdio Montgrí, Ràdio Palamós i XtraFM compartiran antena durant 5 hores de ràdio.
  • Cada emissora s’encarregarà d’una hora de programació.
  • Les emissores del Baix Empordà ja han sumat forces en altres ocasions, com en les eleccions municipals.

Dilluns 13 de febrer es commemora a nivell mundial el Dia Mundial de la Ràdio / World Radio Day. El 19 d’octubre de 2011, la Conferència General de la Unesco va proclamar el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio en commemoració del dia en què les Nacions Unides van crear la Ràdio de les Nacions Unides, l’any 1946. Des de llavors, s’organitzen diverses iniciatives arreu per commemorar la data i posar en valor el mitjà ràdio. Enguany, sis emissores del Baix Empordà s’han posat d’acord per dur a terme una iniciativa especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

El proper dilluns 13 de febrer, Ràdio Begur, Ràdio Bisbal, Ràdio Capital de l’Empordà (Pals), Ràdio Montgrí, Ràdio Palamós i XtraFM Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols) emetran conjuntament cinc hores de ràdio. Cada emissora es farà responsable d’una hora de programació, que també emetran la resta. Entremig de cada hora hi haurà deu minuts de desconnexió per a la publicitat local i/o els butlletins horaris.

Així, a les 8h emetran el programa Supermatí, conduït per Miquel Curanta, a càrrec de Ràdio Capital de l’Empordà. Aquest espai comptarà amb una entrevista al president de la Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, i la intervenció del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, així com un repàs a l’evolució de la ràdio com a mitjà. A les 9:10h serà el torn de XtraFM, amb un especial de cançons on la temàtica gira al voltant de la ràdio, presentat per Sergi Marín. A les 10:10h el relleu l’agafarà Ràdio Begur, amb el seu matinal Bon dia família, que condueix Pere Molina. Una hora després, a les 11:10h, serà el torn de Ràdio Bisbal, amb una edició especial del seu Magazine (programa que emet cada dissabte), presentat per Joan Baixeras. La programació conjunta la tancarà Ràdio Palamós, a partir de les 12:10h, amb el seu magazín matinal Els matins de la Yolanda, amb Yolanda Aguilar, que en aquella hora se centrarà en el Carnaval de Palamós. A més, Jordi Rodríguez n’entrevistarà els responsables de la nova comissió organitzadora, Som carnaval.

A banda de la programació, les sis emissores faran públic un manifest conjunt en favor de la ràdio de proximitat al Baix Empordà i en el que es reivindica la ràdio local com a servei públic.

Aquesta no és la primera vegada que diverses emissores del Baix Empordà sumen esforços. De fet, l’any passat els Premis Carles Rahola de Comunicació Local van reconèixer la programació especial conjunta de Ràdio Begur, Ràdio Bisbal, Ràdio Capital de l’Empordà i XtraFM Costa Brava per les eleccions del 2015 al Baix Empordà, que va rebre el Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio.

- Publicitat -