9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Emma Martí: “En el món actual amb dos whatsapps i una trucada aquesta novel·la no existiria”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Emma Martí: "En el món actual amb dos whatsapps i una trucada aquesta novel·la no existiria"
Loading
/

Durant aquesta cinquena edició de la Fira Indilletres, vam poder conversar amb Emma Martí, autora de la novel·la Sol de Nit, editada per Voliana Edicions. El llibre es va presentar el dissabte a la tarda a l’espai Biblioteca Lluïsa Duran.

Sol de Nit és una novel·la psicològica ambientada en la Barcelona dels anys 60, on la protagonista és la Consol que sent enveja cap a una seva amiga que comet un adulteri i, en conseqüència, ella vol fer el mateix.

Amb aquest llibre, l’autora vol explicar la metamorfosi que fa la Consol, en una societat masclista, per arribar a assemblar-se a la seva amiga que tant enveja. El recorregut de la novel·la narra el canvi que fa la Consol fins que aconsegueix ser una dona nova que es bateja amb el nom de Sol.

Emma Martí va escollir amb intenció els anys 60, ja que afirma que en el món actual “amb dos whatsapps i una trucada aquesta novel·la no existiria”. En conseqüència, Martí va haver de fer una recerca informativa sobre els anys 60 perquè assegura que es volia cenyir al màxim possible a la manera de viure d’aquella època.

L’autora, que es defineix com una escriptora mapa, va estar un any creant l’escaleta de la novel·la. Assegura, però, que després de fer l’escaleta “ja no tenia por a la síndrome de la pàgina en blanc” i que quan es va posar a redactar ja sabia el final i que, per tant, va ser un alliberament.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios