17.7 C
Pals
Diumenge, 29 maig 2022
- Publicitat -

Creixen els empadronaments d’ucraïnesos al Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell o Castell-Platja d'Aro són alguns dels municipis que han iniciat els tràmits d'empadronament

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Falten pocs dies perquè es compleixi un mes des de l’esclat de la guerra entre Ucraïna i Rússia. Ja fa dies que els municipis del Baix Empordà han començat a acollir als refugiats ucraïnesos que han hagut de deixar el seu país. Alguns dels nou vinguts ja han iniciat el procés d’empadronament a poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro o Palafrugell.

Un dels municipis que ha empadronat a més ucraïnesos és Sant Feliu de Guíxols. El municipi anunciava a través d’Instagram que 113 ucraïnesos ja s’han empadronat al municipi. A més, des de l’inici del conflicte, el municipi ha atès a 141 persones ucraïneses. De tots aquests refugiats, 18 infants i joves ja han estat escolaritzats al municipi.

Pel que fa a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, l’alcalde del municipi, Maurici Jiménez, anunciava que s’hi han empadronat unes 90 persones des de l’inici del conflicte. A aquestes persones ucraïneses que arriben a la població, els espera un grup d’atenció psicològica que els acompanyarà durant les primeres setmanes al Baix Empordà.

A Palafrugell, les dades que es tenen dels empadronaments són de mitjans de març, on de moment s’han empadronat 27 ucraïnesos refugiats. Aquesta és la població amb una taxa més alta d’ucraïnesos del Baix Empordà.

Una de les altres poblacions que ha acollit i empadronat a refugiats ha estat Palamós. De moment, 37 ucraïnesos refugiats han estat empadronats al municipi. Aquestes persones han estat acollides a cases de familiars i amics que ja eren al municipi. Tot i això, s’han ofert una 30 d’habitatges pels refugiats que arribin a Palamós.

Però d’altres poblacions més petites com Ullastret també han iniciat els tràmits d’empadronament per afavorir la situació dels refugiats ucraïnesos. En el cas d’aquesta població, el nombre s’eleva a les 4 persones. En concret és una família que s’allotja a casa d’un amic que va anar a buscar-los a Ucraïna.

S’espera que durant les pròximes setmanes el nombre d’empadronats al Baix Empordà creixi. Per això, des dels ajuntaments s’estan impulsant iniciatives per facilitar l’acollida i els tràmits als refugiats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -