Tret de sortida de la 26a Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, que arrenca aquest divendres, 5 d’abril, i s’allargarà fins al 12 de maig. La presentació es va dur a terme a l’emblemàtica Torre de les Hores i els participants van poder gaudir de diferents tastets d’arròs i vins a càrrec dels restaurants i establiments participants en la iniciativa.

L’acte va arrencar amb la benvinguda de la regidora de l’Àrea de Turisme, Comerç, Empresa i Ocupació,Sílvia Monar. Van continuar els parlaments Josep Clausell, d’Arròs Molí de Pals i Albert Grassot, d’Arròs l’Estany de Pals. El convidat d’enguany ha estat Josep M. Peiró, dissenyador de vestits de núvia “WhiteDay”, molt vinculat al municipi, que va explicar el vincle que l’arròs té amb les cerimònies de casament.

Finalment, l’alcalde de Pals, Sergi Brull, va tancar la presentació convidant als assistents a degustar els tastets d’arròs que van preparar els diferents restaurants que participen en la campanya.

26 anys de cuina i arròs

La Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs està organitzada per l’Ajuntament, els molins Arròs l’Estany de Pals i Arròs Molí de Pals, i els restaurants participants: Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, Golf de Pals, La Vila i La Pahissa del Mas. La campanya compta amb el suport de Vins i Caves Castell de Peralada, fidel col·laborador des de la primeraedició i, com a novetat, aquest any la campanya comptarà també amb el suport del celler local Mas Geli, vi de Pals; el producte de proximitat Figues confitades de Can Bech i l’establiment de turisme rural Ses Garites, a més del ja tradicional trenet de l’arròs: El Xiulet de Pals.

L’objectiu d’aquesta promoció és donar a conèixer al públic general l’arròs de Pals, que destaca per la seva qualitat i singular textura, i també els encants i la història del poble i els arrossars de Pals. Durant la campanya, els restaurants de la vila que hi participen oferiran als seus clients un menú basat en l’arròs de Pals cuinat segons l’estil de cada xef com a plat principal, acompanyat d’entrants i postres.

La campanya gastronòmica es complementa amb un seguit d’accions entre les quals destaquen un taller enogastronòmic, un torneig de golf, la Ruta literària de Sant Jordi, la tradicional Passejada pels arrossars o la Ruta de l’Arròs amb el Xiulet de Pals.