21.9 C
Pals
Divendres, 22 setembre 2023
- Publicitat -

En perill d’extinció?

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
En Miquel Curanta és el codirector de Ràdio Capital i és el director del Club TR3SC

El Grup Cristià Independent organitza a La Bisbal una xerrada sota el títol “La família tradicional, en perill d’extinció?”.

Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, la paraula extinció té quatre significats: Acció d’extingir o d’extingir-se; l’efecte. Cessació dels efectes d’un acte o d’una relació de naturalesa jurídica. Disminució de la intensitat de la llum d’un estel quan aquesta és absorbida i difosa per la pols interestel·lar o per l’atmosfera terrestre. Desaparició d’una espècie o d’un tàxon que presenta una línia evolutiva determinada.

Així doncs, del nom d’aquesta xerrada podem concloure que en la seva opinió el concepte de família podria desaparèixer.

Però tornem al diccionari i busquem la paraula família: Conjunt de persones que viuen en una casa. Conjunt de persones unides per estret parentiu, especialment el pare, la mare i els fills. Conjunt de totes les persones passades i presents descendents d’un progenitor comú. Conjunt d’infants nascuts d’un matrimoni. Infant nascut d’un matrimoni. Grup d’éssers que tenen un origen comú, una condició comuna… i fins a 10 definicions.

Com que és evident que sota aquestes 10 definicions hi podríem trobar el 90% de les cases del país, hem de concloure que la singularitat de la trobada rau en la paraula “tradicional”. Així que segons els cristians independents, el que podria desaparèixer és la tradició. Ara bé, segons el moment històric en el que ho situem, la família tradicional pot tenir moltes maneres. Per exemple: Fem com al segle XV en el que la família es formava a partir de l’obligació de les dones de contraure matrimoni a partir d’interessos econòmics? El model bo és el de la tradició de la xaria islàmica de matar a una dona per lapidació, si aquesta és violada? És la bona família tradicional la de l’Espanya de la post guerra amb la dona fent les feines de la casa i cuidant els nens mentre l’home treballa per portar un plat a taula? O és la del segle XXI on el model de família és divers i plural i posa per davant l’afecte entre persones, per sobre de les etiquetes i els rols de gènere.

En fi, amics del Grup Cristià Independent, estem molt a favor de la vostra xerrada, però valdria la pena saber en quin període emmarqueu el concepte “tradicional” per saber si parlem del segle XXI o del segle XV.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

‘L’univers femení de Vidal Planellas’ arriba al Museu del Suro amb obres que desprenen elegància i sensualitat

El pintor palafrugellenc, Ferran Planellas Vidal, exposa una quarantena d’obres de diverses sèries coloristes on la dona és la principal protagonista.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -