18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

S’inicien les obres de la nova biblioteca Baldiri Reixac, de Santa Cristina

L’edificació, segons document final aportat, constarà d’una planta baixa destinada a biblioteca municipal, amb una superfície útil interior de 978,54 m2, una superfície construïda de 1.096,12 m2 i 136,40 m2 de porxos. A més, es realitzarà seguint criteris i mesures de màxima eficiència energètica.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte de la nova biblioteca, que ja fa anys que es cou al municipi, queda doncs confirmat i tira endavant en aquest inici d’any 2022 amb previsió que, a finals de gener del 2023, quedi enllestit l’edifici principal, amb les posteriors obres del perímetre exterior.

La nova biblioteca municipal Baldiri i Reixac de Santa Cristina d’Aro s’emplaça a la parcel·la que fa cantonada entre el carrer Pau Casals i el carrer Joan Casas Arxer, al nou barri de la Teulera. L’edificació, segons document final aportat, constarà d’una planta baixa destinada a biblioteca municipal, amb una superfície útil interior de 978,54 m2, una superfície construïda de 1.096,12 m2 i 136,40 m2 de porxos. A més, es realitzarà seguint criteris i mesures de màxima eficiència energètica.

L’execució de l’obra va sortir a concurs públic la tardor del 2021 i diverses constructores s’hi van presentar. L’adjudicatària de l’obra va resultar, finalment, l’empresa Artífex Infraestructuras SLU (Cerdanyola del Vallès) amb un pressupost total de 1.726.670 euros per a la fase de construcció de la biblioteca i l’accés general. La durada de l’obra està prevista en 11 mesos i mig, a executar en una única fase que ja va començar el darrer mes de gener.

El finançament de la nova biblioteca va a càrrec de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, les tres administracions que tenen competències en la implementació i manteniment de les biblioteques locals.

Així doncs, un cop confirmada l’adjudicació del contracte d’obres, portada a Ple el passat mes de novembre i aprovada per unanimitat, queden encetades les obres del que serà una nova i moderna biblioteca a Santa Cristina d’Aro, amb un edifici que tindrà el mínim impacte paisatgístic i que donarà continuïtat als diferents espais verds amb els quals limita. Una construcció sostenible, perfec­tament adequada a l’entorn urbà que l’envolta.

Els serveis que oferirà la nova biblioteca són: servei d’informació; servei de prés­tec de llibres i altres materials; servei de consulta i lectura; servei d’informació local i comunitària; programes de formació d’usuaris; serveis per al suport en l’educació reglada i no reglada; activitats culturals i de promoció; i foment de la lectura.

A més, el nou emplaçament comptarà  també amb un espai LAB i una sala polivalent. El primer consistirà en una aula destinada a crear coneixement, amb equipament per treballar entre diferents col·lectius i edats, on s’hi podran desenvolupar projectes a través de tallers artístics i de noves tecnologies, així com l’aprenentatge de tècniques per a millorar la salut.
El segon, la sala polivalent, serà un espai que també podrà funcionar com a galeria d’exposició d’obres d’art, i que perme­trà prescindir del local llogat actualment per a aquesta finalitat.

Amb l’execució d’aquest projecte Santa Cristina d’Aro aposta fermament per la innovació al municipi, adaptant les seves instal·lacions públiques i oferint una gran millora dels serveis a la ciutadania.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -