6.4 C
Pals
Dissabte, 24 febrer 2024
- Publicitat -

Enderroquen l’antic prostíbul Eclipse per posar-hi un geriàtric

El projecte es va presentar a l'Ajuntament de Mont-ras el 2015 per part del propietari de la finca, José Moreno, i es va aprovar l'any passat. En principi, hauria d'estar a punt pel 2024 i comptaria amb 102 places.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’antic prostíbul Eclipse, al costat de l’autovia C-31 a Mont-ras, ja és història. Segons Ràdio Palafrugell, aquest mes han començat els treballs previs a l’enderroc, que servirà per construir una nova residència geriàtrica. El projecte es va presentar a l’Ajuntament el 2015 per part del propietari de la finca, José Moreno, i es va aprovar l’any passat. En principi, hauria d’estar a punt pel 2024 i comptaria amb 102 places.

El prostíbul portava més de quatre anys tancat, però amb la possibilitat de reobrir perquè l’edificació tenia llicència vigent, tot i la disconformitat d’alguns veïns. Per aquest motiu, el govern local ha advocat davant Urbanisme per fer viable el canvi d’ús i desencallar algunes traves, com ara reduir el sostre edificable en gairebé un terç.

Part de les construccions actuals s’enderrocaran.

El projecte preveu enderrocar part de les construccions actuals i aixecar-ne de noves amb menors altures i la supressió de murs a l’entorn del rierol contigu. Es vol preservar, també, el valor connector ecològic entre els espais d’interès natural (PEIN) de les Gavarres i Cap Roig-Castell.

Moreno, per la seva part, calcula que l’obra es podria allargar ben bé un any “si no hi ha més entrebancs” com ara la pandèmia. Aquesta ha fet endarrerir encara més la tramitació. “Dos anys perduts”, expressa l’empresari, que a més han fet imposar retocs en el projecte i que ara espera que no afectin les tasques de construcció. De moment, l’enderroc avança ràpid i es completarà d’aquí a pocs dies.

Moreno explica que amb el canvi d’ús de l’edificació vol “viure més tranquil”, una conclusió que comparteixen el govern del poble i els veïns, que esperen que el geriàtric tiri endavant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós promociona la seva oferta turística a la fira “Navartur” de Pamplona

Enguany Palamós estarà present en un total de set fires turístiques, nacionals i internacionals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -