L’Anna Sáez és l’autora de la cançó “FENIX”, un cant en protesta contra la violència masclista, que és alhora el resultat del projecte de Palafrugell pel 25N. L’Anna va explicar al Supermatí quin va ser el procés de composició de la peça.

L’Anna Sáez, amb només 20 anys, ha sigut l’encarregada de posar veu a les injustícies, al dolor i a la tragèdia que pateixen les dones maltractades. La cantant va explicar que per ella va suposar un repte il·lustrar aquests sentiments des d’una altra pell, per això durant l’estiu va anar a parlar amb dones que havien patit la violència masclista i va anar apuntant en una llibreta les idees que anava recollint. Amb aquest conjunt de conceptes, després, va escriure la cançó “FENIX”.

Sáez opina que queda “molta feina per fer”: la violència de gènere, va dir, no només s’ha de fer visible el 25 de novembre. L’autora de “FENIX” creu que la base està en l’educació i és des d’aquesta que s’han d’ensenyar determinats valors.

L’Anna està estudiant Medicina, cantar però, sempre li ha agradat. Al programa ens ha explicat que de tenir respecte a cantar en públic, va passar a penjar vídeos a les xarxes socials i posteriorment va aconseguir fer concerts, gravar un CD i ara, estrenar la cançó “FENIX”.

Veure el videoclip “FENIX”

 

Torna a escoltar l’entrevista sencera: