20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Ramon Moreno: “L’Estartit és la capital catalana de la beatlemania”

L’Estartit ja ho té tot a punt per celebrar el 17è festival de l’Estartit Beatles Weekend, que va començar el passat 4 de juliol i s’allargarà fins el 9 de juliol. La població es converteix en la capital de la beatlemania amb un gran nombre d’activitats, concerts i exposicions. Per parlar-nos de l’edició d’enguany ens ha visitat el director del Festival, Ramon Moreno.

Enguany, hi haurà la presència de The Pete Best Band, un concert que s’havia de realitzar just l’any de la pandèmia i que s’ha hagut d’ajornar fins a aquesta edició. Tal com comenta Moreno, es va prestar de seguida a participar perquè alguns amics seus artistes hi havien participat. El proper dissabte a les 22 h a la plaça del Molinet, oferirà el seu espectacle acompanyat per Rubber Soul. A més, el director ens ha resumit també les altres agrupacions que homenatjaran als Beatles.

Un cap de setmana replet d’actuacions musicals que compta també amb dues mostres, les quals ja es poden visitar. D’una banda, a la Sala d’Actes de l’EMD podem trobar la memorabilia ‘Beatlemania. Records d’una Era’, és a dir, un recull de tota mena d’objectes com “perruques, cotxes, ninos; qualsevol cosa que es va llicenciar i que es va produir en nom dels Beatles dels anys 60”. En concret, correspon a una selecció de 300 objectes de la col·lecció de Jordi Maldosa, que és el president del club de fans català dels Beatles, i l’Emparo García.

D’altra banda, l’altra exposició ‘The Beatles a la clàssica – de la A a la Z’ està ubicada a la biblioteca Mar de Llibres i estudia la relació dels Beatles amb la música clàssica. Fins i tot, mostra la participació de músics orquestrals en les sintonies dels Beatles i la del músic català, Joan Cabarró, qui “va tocar el violoncel en alguns temes del grup”.

A part de la música, també hi ha programades un parell d’audicions comentades pel músic Lluís Costa, guitarrista i productor musical, i per Jordi Planes, qui ha publicat un llibre amb versions del grup. A més, també hi haurà presentacions de llibres i diverses activitats familiars a la biblioteca.

Aquest any el festival celebra l’Orange Edition, ja que cada any rep el nom d’un color diferent per distingir les edicions. De fet, el Weekend es va originar fa 18 anys aproximadament i el va impulsar Ramon Moreno.

Finalment, Moreno espera que aquesta edició tingui la bona acollida que té sempre el festival per part del públic local i de l’nternacional. Com comenta, el festival s’ha convertit en un punt de trobada entre fans i seguidors dels Beatles, però també per la gent que li agrada gaudir de tant en tant de la música dels Beatles.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios