10 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

Es trasllada el Centre de Distribució d’Aliments de Torroella, amb més demanda que mai arran de la pandèmia

Ara, el Centre, que cobreix les necessitats bàsiques d’alimentació de les famílies més necessitades, es troba al carrer Montgrí número 10. En el nou espai se centralitzaran tant la distribució als usuaris, que fins ara estava situada al carrer Sant Genís, com l’emmagatzematge dels productes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Centre de Distribució d’Aliments de Torroella de Montgrí, gestionat per Càritas Baix Ter, s’ha traslladat i ha canviat d’ubicació. Ara, el Centre, que cobreix les necessitats bàsiques d’alimentació de les famílies més necessitades, es troba al carrer Montgrí número 10. En el nou espai se centralitzaran tant la distribució als usuaris, que fins ara estava situada al carrer Sant Genís, com l’emmagatzematge dels productes, que es trobava en una nau del convent de les Clarisses.

Des de l’entitat expliquen que es tracta d’una “decisió política” que no té relació amb Càritas, i que no afectarà al funcionament del servei. De fet, l’Ajuntament ha alliberat la nau del convent de les Clarisses per fer-hi un Espai Jove, un dels usos que es van escollir durant el procés participatiu.

El Centre de Distribució d’Aliments és un servei que ha arribat a la màxima demanda aquest passat 2020, ja que la pandèmia va fer que molta gent no pogués treballar i, per tant, no tingués ingressos. De fet, al llarg de l’any passat el Centre de Distribució d’Aliments va atendre 522 persones, mentre que al 2019 n’havia atès 414 i al 2018, 357. A més, el 2020 es van entregar 6.795 cistelles d’aliments, aproximadament 1.700 més que al 2019. Així doncs, un increment de la demanda que es veu reflectit en les dades del Centre. 

En aquest sentit, Pere Margarit, coordinador de Càritas Baix Ter, ha valorat com està la situació actual en unes declaracions a Ràdio Capital. Assegura que els moments més crítics es van viure l’any passat, i que ara mateix la demanda d’aliments ja ha disminuït una mica. Sobretot, perquè molta gent ha pogut treballar durant la temporada d’estiu. Tot i això, acabada la temporada, esperen que pugui tornar a créixer la demanda. 

Aquest retorn progressiu cap a la normalitat sanitària permetrà que es recuperi l’autoservei al nou centre, que s’havia anul·lat amb la situació de la covid-19. Això representarà una millora per les persones beneficiaries a l’hora de poder escollir els productes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot a punt per la 4a edició de l’Indilletres

La fira se celebra aquest cap de setmana, els dies 4 i 5 de desembre, al pavelló firal de la Bisbal d'Empordà. Dolors Figueres, una de les promotores de l'Indilletres, ha passat pel Supermatí de Ràdio Capital i ha recordat que l'edició d'enguany comptarà, entre d'altres, amb Quim Torra.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -