27.2 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

Estat i Generalitat abordaran el futur dels clubs nàutics amenaçats de desaparèixer el proper 6 de setembre

La Llei de costes del govern espanyol limita l'espai d'aquestes activitats i el català plantejarà diverses alternatives

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, es reunirà el proper 6 de setembre amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per intentar trobar solucions a l’aplicació de la Llei de costes i evitar la desaparició de diversos clubs nàutics afectats del litoral català.

En un acte a Badalona, Gavín ha assegurat que plantejaran a l’executiu espanyol una “sèrie de possibilitats perquè els clubs nàutics no hagin de desaparèixer ni ser enderrocats”, donat que, diu, desenvolupen una important funció social. En aquest sentit, avança que demanaran una excepcionalitat com l’aplicada amb les guinguetes d’Andalusia, entesta la seva important i històrica funció econòmica al voltant de les platges.

La Llei de costes parteix de la premisa de preservar el litoral, motiu pel qual limita les màximes dimensions de les instal·lacions nàutiques a 300 metres quadrats. Són unes dimensions insuficients per a molts clubs nàutics, que actualment disposen d’instal·lacions majors, algunes de les quals amb serveis de restauració, i que perillen precisament per l’aplicació del nu text.

Gavín assegura que els clubs nàutics no són de gent “privilegiada”, sinó que és un punt de trobada inicial i d’aproximació de la ciutadania amb el mar. En aquest sentit, recorda que són molts els joves que hi duen a terme activitats nàutiques, de vela petita, i que permeten promocionar la nàutica sostenible.

“Volem protegir i donar continuïtat als clubs per tradició, penetració i reconeixement social”, assenyala Gavín. Per aquest motiu volen traslladar una sèrie de possibilitats al govern espanyol per reduir l’impacte de la Llei de costes al litoral català, en una trobada que Gavín ha anuciat amb el secretari d’Estat de Medi Ambient i que fonts del departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori han detallat a l’ACN que se celebrarà de manera telemàtica el 6 de setembre a la tarda.

“S’hi pot aplicar una excepcionalitat com en el cas de les guinguetes d’Andalusia, i adscriure els seus espais com a dependents de la gestió portuària, amb una reglamentació per fer-la compatible a la seva existència”, ha avançat. Ja en el moment en què es va fer pública la Llei es van presentar un conjunt d’al·legacions, sempre en contacte amb les federacions i els ajuntaments afectats pel nou text.

“Vam demanar al secretari d’Estat explorar les opcions, inicialment ens van dir que no ens podríem trobar, però finalment ho farem, i esperem conèixer la resposta a les nostres al·legacions”, afegeix.

No obstant, Gavín assegura que des del Govern no s’acaba d’entendre per què l’executiu espanyol vol tenir un control en un espai de la platja com el que afecta els clubs nàutics, i tot i defensar que voldrien poder-ne assumir les competències, aquest no és l’aspecte que més els preocupa a dia d’avui: “Prioritzem trobar una solució per als clubs nàutics”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Portalblau tanca la seva 15a edició amb més de 15.500 espectadors

La direcció del festival ha mantingut enguany la seva aposta per donar espai a totes les disciplines artístiques, un compromís que s'ha convertit en els darrers anys en un tret diferenciador de Portalblau
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -