8 C
Pals
Diumenge, 18 abril 2021
- Publicitat -

Felicitem-nos

Felicitem-nos: 11.300 persones amb discapacitat intel·lectual han recuperat el dret a vot a Catalunya.

Fruit d’una modificació de la Llei de Règim Electoral, 11.300 persones a Catalunya i unes 100.000 persones a Espanya han recuperat el seu dret a vot. Aquestes eleccions han estat les primeres per moltes persones que fruit de processos d’incapacitació judicial, en que per exemple se’ls nomenava un tutor, per sentència també se’ls inhabilitava per votar.

Sigui quin sigui el resultat de les eleccions o les preferències de cadascú, és una victòria i a molts ens fa feliços que es restableixi el dret de vot a persones que, malgrat a necessitar algun tipus de suport, se’ls privava sistemàticament del seu dret a vot.
El vot és un dret, és la forma de participació en els afers públics, i negar-lo sistemàticament sense una motivació clara era menystenir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Han estat moltes les persones que individualment, una a una, han interposat demandes judicials per tal que se’ls restablís el seu dret de vot, fins que una modificació legal de la Llei de Règim Electoral respectuosa amb els dret humans i la convenció dels drets de les persones amb discapacitat, ha restablert en massa el dret de vot a les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’exclusió i la incomprensió que suposava no poder participar en un procés electoral s’ha esvaït, cal continuar empoderant a aquell qui es pugui sentir vulnerable o menystingut, i reforçar encara més els drets fonamentals de tots plegats. Pas a pas, avancem cap una societat més inclusiva i comprensiva amb la seva diversitat.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios