17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Fran Arnau: “L’Ítaca compta amb dos terços del cartell amb presència femenina”

El Festival Ítaca 2024 aposta pel talent femení amb divuit actuacions en sis municipis de l’EmpordàMarlena, Clara Peya, Jim i Maria Jaume completen el cartell de la dotzena edició del festival que enguany transcorrerà a l’Escala, Gualta, Corçà, la Pera, l’Estartit i Calella de Palafrugell.

Enguany el festival comptarà amb la peça d’art lumínic i tecnològic Geometrics x200, una al·legoria lluminosa i una coreografia tridimensional de dos-cents drons al ritme de la música i els efectes sonors, a càrrec de Flock Drone Art. Per parlar-nos de l’edició d’enguany, al Supermatí d’ahir ens va visitar el director del festival Ítaca, Fran Arnau.

La dotzena edició compta amb un cartell amb molta presència femenina, ja que gairebé dos terços de les propostes les capitanejen dones. Ahir van presentar els noms que s’afegeixen al cartell amb la Mushka, Sílvia Pérez Cruz, Ryna DJ i Las que Faltaband. Una d’elles és l’empordanesa Clara Peya; la guanyadora de l’última edició d’EufòriaJim; i també actuaran Marlena i Maria Jaume. Totes elles les podrem veure a diferents municipis de l’Empordà. Així ho explicava Arnau.

TriquellLas que Faltaband i Rina DJ inauguraràn a l’Escala el festival, que començarà dissabte dia 30. Triquell va anunciar recentment una aturada professional i com a conseqüència la reprogramació dels concerts previstos pels últims mesos, però no tindrà efectes a la seva actuació a l’Ítaca, explicava el director.

Aquest és el primer esdeveniment de l’Ítaca i serà gratuït. A partir del 8 de juny s’hauran d’adquirir entrades que ja estan les entrades a la venda. La rebuda del públic està sent molt positiva, sobretot amb els concerts de l’Escala i Callela, que ja acumulen la meitat d’entrades venudes a cada un dels dos municipis, va explicar Arnau.

La nit de Sant Joan actuaran The Tyets, Julieta i Mushka i Classe B + Dj. Trapella. Son el “Catalan dream”, deia Arnau, i pujaran a l’escenari el 23 de juny a les 8 del vespre a l’Estartit.

Sílvia Pérez Cruz actuarà a la cloenda del festival, el 7 de juliol a Calella. La cantant tornarà a casa seva, a l’escenari de les havaneres amb un concert que, explicava Arnau, serà irrepetible. “Hi haurà sorpreses, propostes que no s’han fet mai, i a més la tenim a un escenari que l’ha vist créixer”.

El festival també continua apostant per iniciatives de sostenibilitat. Enguany han implementat l’eliminació completa dels plàstics d’un sol ús, han reduït el paper utilitzat per fer promocions i comunicació, i utilitzen generadors amb plaques solars.

A tot això, l’organització ha volgut incorporar-hi el Cavall de Troia, una escultura dinàmica de gran format, creada pel col·lectiu La Llata, format per Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes, artistes plàstics del Baix Ter, que farà el seu debut mundial de la mà de l’Ítaca, Cultura i Acció per tal de portar cultura arreu dels racons de l’Empordà.

Dilluns va galopar per primera vegada per arribar a l’acte de presentació de la totalitat del cartell de l’Ítaca 2024. “És una mena d’escultura mòbil que vol ser participativa i un escenari on poden passar coses”, va dir el director.

Les entrades pels concerts de l’Ítaca 2024 es poden comprar fent clic aquí.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios