7.9 C
Pals
Dilluns, 6 desembre 2021
- Publicitat -

Francesc Ferrer: “L’incendi d’aquest diumenge a la zona del Ter Vell pot haver tingut un impacte molt negatiu en la fauna”

Avui al Supermatí de Ràdio Capital hem entrevistat Francesc Ferrer, president de l’EMD de l’Estartit, per conèixer les seves impressions sobre l’incendi declarat ahir a la tarda a la zona del Ter Vell. Aquest era el seu punt de vista sobre un foc que va afectar unes 16 hectàrees, i que afortunadament va poder ser controlat.

També ens donava més detalls sobre la situació geogràfica de la zona afectada

Ferrer ens va explicar també la gran importància de tota aquesta zona per la seva biodiversitat. Entre altres coses, acostuma a ser un lloc de pas d’aus migratòries, i a més hi conviu una gran diversitat de fauna, des de diferents espècies d’aus, a senglars, tortugues, o eriçons de terra. Suposadament, amb el foc d’ahir molts d’aquests animals van quedar atrapats per les flames, a excepció de la majoria de les aus que van poder marxar volant. Pel què fa a les causes de l’incendi, Ferrer ens deia que podria haver estat un accident (i que el fort vent d’ahir podria haver ajudat a la seva ràpida propagació), i que creu que no hauria d’haver estat necessàriament provocat, però que en qualsevol cas les autoritats competents ho investigaran.

També li vam voler preguntar sobre l’estat de la recerca del desaparegut la setmana passada a les Illes Medes, i ens va assegurar que continuen esperant novetats.

Aprofitant la seva presència al Supermatí, vam també voler conèixer els seus arguments al voltant de la intervenció que va fer dijous passat al Ple de Torroella (tema sobre el que teniu més detalls al nostre web). Ferrer ens explicava els motius del seu desacord amb els pressupostos i el model de finançament, com a president de l’Entitat Municipal Descentralitzada

També va voler deixar clar que l’esperit d’aquestes crítiques de l’EMD de l’Estartit és clarament constructiu, i quina és la seva posició.

Des de l’oposició, es comenta que aquestes queixes de Ferrer responen a una posada en escena per la proximitat de les eleccions. El president de l’EMD va reclamar que l’assignació hauria de voltar el milió i mig d’euros, i també demanava la renovació del model de finançament del nucli. En tot cas, Francesc Ferrer es mostra obert al diàleg amb tots els grups

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios