9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Francesc Montero: “Amb les activitats del Jardí de la Dorothy volem fomentar la lectura en un entorn privilegiat”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Francesc Montero: "Amb les activitats del Jardí de la Dorothy volem fomentar la lectura en un entorn privilegiat"
Loading
/

La Fundació Josep Pla de Palafrugell ja ha programat una nova edició de les activitats del Jardí de la Dorothy, als Jardins de Cap Roig. A més, la Fundació també ha organitzat altres actes, exposicions i activitats per les pròximes setmanes. Per desgranar-ne alguns detalls ha visitat el Supermatí el director de la Fundació Josep Pla, Francesc Montero.

Les activitats del Jardí de la Dorothy ja han començat, tant les activitats per adults com les activitats més familiars. Tot i això, el director de la Fundació explica que encara en queden set més fins a l’octubre de 2023. Francesc Montero també ha explicat la singularitat d’aquest Jardí que es troba a Cap Roig.

Aquest any la programació, tal com explica Francesc Montero, és molt atractiva. A banda dels recitals, també es faran lectures participatives acompanyades d’un vermut davant el mar. El director de la Fundació reconeix que aquesta és una de les activitats que té més demanda per la localització i l’ambient que es crea dins aquests jardins. El primer vermut és el 6 de maig i el segon es farà durant el mes de setembre.

Francesc Montero puntualitza que les activitats del Jardí de la Dorothy no són només per un públic adult, sinó que també programen activitats més familiars. Per exemple, es va fer un taller d’expressió artística, un altre d’estampació de samarretes o un taller per fer joies. El director de la Fundació Josep Pla explica que totes aquestes activitats es fan en col·laboració amb la Fundació la Caixa i els Jardins de Cap Roig.

Els Jardins de la Dorothy fan referència a la Dorothy Webster, la dona d’un militar rus. Aquest matrimoni arriba a Cap Roig amb la idea de fer-se un castell. Durant el projecte de creació d’aquest nou espai, Josep Pla connecta de seguida amb el matrimoni, tal com explica Francesc Montero.

Altres activitats de la Fundació Josep Pla

A part d’aquestes activitats al Jardí de la Dorothy, la Fundació Josep Pla prepara una exposició temporal ‘El fil de les hores‘ un s’uneixen tres veus d’artsites que se centren en la contemplació del paisatge i el pas del temps, tal com explica el director de la Fundació.

L’exposició ‘Joan Fuster – Josep Pla: una conversa infinita’ segueix també de gira, actualment a València. Està previst que aquesta exposició passi per Barcelona, Girona o Madrid. Francesc Montero explica que des de la Fundació estan molt satisfets amb la trajectòria d’aquesta exposició.

Una de les novetats d’enguany, relaten des de la Fundació, és la inauguració d’una nova ruta Josep Pla. A finals de la primavera, concretament el 20 de maig, inauguren una nova ruta Josep Pla a Palma. Tal com explica el director de la Fundació, Josep Pla va tenir una relació molt intensa amb l’illa.

A més, enguany la ubicació de la lectura en veu alta de Josep Pla pel dia de Sant Jordi canvia d’ubicació per anar fins a Can Mario. Francesc Montero afirma que es farà amb micro obert i que tots els interessats en llegir algun text de l’autor poden acosatar-s’hi.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios