23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

La Fundació Philippe Cousteau recupera una cerimònia d’unió d’aigües d’arreu del món després de 40 anys

L'entitat anuncia que el 15 de setembre començaran les obres de la nova seu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Philippe Cousteau ha recuperat aquest cap de setmana una cerimònia que uneix l’aigua dels oceans de tot el món en una àmfora i una vegada segellada es llança al fons marí. Es tracta d’una unió simbòlica de diferents punts del món en un compromís per a la recerca marina. Aquest ritual es va fer a la costa cantàbrica entre el 1979 i el 1983. Ara, 40 anys després, la fundació l’ha volgut recuperar a l’Estartit (Baix Empordà), on hi haurà la nova seu mundial de l’entitat destinada a la recerca marina. A més, el president de la fundació, Herminio Menéndez, ha reafirmat que el 15 de setembre començaran les obres de construcció dels edificis projectats a l’Estartit.

La cerimònia es va fer el divendres al vespre després d’un acte a l’espai Ter de Torroella de Montgrí. A partir d’aquí, la fundació va unir en una sola àmfora les aigües que havien transportat de l’oceà pacífic, de l’oceà atlàntic, del mar bàltic, del Carib, del mar Cantàbric i del Mediterrani. Tota l’aigua es va barrejar en el recipient i es va segellar. A continuació, un veler va sortir del port de l’Estartit i va anar fins a la zona del Molinet, on allà van llançar l’àmfora al fons del mar.

La responsable de llançar-la va ser la campiona europea de waterpolo Lídia Estaller. La intenció de la fundació és repetir aquest cerimonial cada any i recuperar la tradició dels orígens de la Fundació Philippe Cousteau.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -