26.7 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

Gairebé la meitat dels pisos turístics d’Airbnb a Palafrugell podrien ser il·legals

El consistori denuncia que la plataforma respon amb "evasives" i anuncia un front amb altres pobles de la demarcació

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Un 48,7% dels anuncis de pisos turístics publicats a Airbnb dins de Palafrugell i els seus nuclis turístics no tenen la llicència turística identificada a l’anunci publicat al portal. Això impedeix saber si tenen permís per ser pisos turístics. En total, a Palafrugell, hi ha 437 habitatges d’ús turístic (HUT) en aquesta plataforma. D’aquests, 224 informen del número de llicència.

Són dades de l’Institut de Promoció Econòmica del municipi, que depèn de l’Ajuntament. El consistori està buscant la forma més efectiva de pressionar l’empresa i els propietaris perquè col·laborin en la legalització dels pisos.

A la reunió del mes de setembre de l’IPEP, es detalla que es detecten fins a 437 habitatges publicats en el portal, repartits de la següent manera:

Calella de Palafrugell: 216

Llafranc: 134

Palafrugell: 64

Tamariu: 22

Llofriu: 1

D’aquests, 213 no mostren les dades que fan que el seu ús com a pis turístic sigui legal. Això no vol dir automàticament que siguin pisos turístics il·legals, però és obligatori estar identificat com a HUT legal per tal que les autoritats puguin detectar quins incompleixen la normativa.

Buscant les vies per contactar els propietaris

Un cop l’IPEP detecta els pisos que no compleixen amb l’obligació de mostrar el número de llicències, se’ls contacta des de la mateixa plataforma, creant un usuari propi de l’Ajuntament. L’objectiu: avisar-los que han de legalitzar l’HUT o mostrar la llicència. Però el sistema els bloqueja un cop han fet 43 consultes perquè, segons informa Airbnb, aquesta no és la via per fer reclamacions administratives als propietaris.

El primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, denuncia que Airbnb no fa cas de les seves reclamacions i no exposa alternatives per dirigir-se als amfitrions si no hi ha un procediment obert.

Airbnb només “donen evasives” i que ells només demanen que sigui obligatori mostrar la llicència d’habitatge d’ús turístic, que verifiquin si apareix, i retirin els anuncis il·legals.

 

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies