10 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

Gairebé la meitat dels pisos turístics d’Airbnb a Palafrugell podrien ser il·legals

El consistori denuncia que la plataforma respon amb "evasives" i anuncia un front amb altres pobles de la demarcació

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

El CE Els Perduts, de Begur, Inicia cicle de sortides a Mont-ras

La sortida tindrà lloc diumenge 26 de gener i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 610 767 830. Aquest any 2020 el Club Excursionista Els Perduts de Begur inicia un nou cicle de sortides pels espais més emblemàtics del patrimoni natural català. I ho farà el proper diumenge 26 de gener amb…
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Un 48,7% dels anuncis de pisos turístics publicats a Airbnb dins de Palafrugell i els seus nuclis turístics no tenen la llicència turística identificada a l’anunci publicat al portal. Això impedeix saber si tenen permís per ser pisos turístics. En total, a Palafrugell, hi ha 437 habitatges d’ús turístic (HUT) en aquesta plataforma. D’aquests, 224 informen del número de llicència.

Són dades de l’Institut de Promoció Econòmica del municipi, que depèn de l’Ajuntament. El consistori està buscant la forma més efectiva de pressionar l’empresa i els propietaris perquè col·laborin en la legalització dels pisos.

A la reunió del mes de setembre de l’IPEP, es detalla que es detecten fins a 437 habitatges publicats en el portal, repartits de la següent manera:

Calella de Palafrugell: 216

Llafranc: 134

Palafrugell: 64

Tamariu: 22

Llofriu: 1

D’aquests, 213 no mostren les dades que fan que el seu ús com a pis turístic sigui legal. Això no vol dir automàticament que siguin pisos turístics il·legals, però és obligatori estar identificat com a HUT legal per tal que les autoritats puguin detectar quins incompleixen la normativa.

Buscant les vies per contactar els propietaris

Un cop l’IPEP detecta els pisos que no compleixen amb l’obligació de mostrar el número de llicències, se’ls contacta des de la mateixa plataforma, creant un usuari propi de l’Ajuntament. L’objectiu: avisar-los que han de legalitzar l’HUT o mostrar la llicència. Però el sistema els bloqueja un cop han fet 43 consultes perquè, segons informa Airbnb, aquesta no és la via per fer reclamacions administratives als propietaris.

El primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, denuncia que Airbnb no fa cas de les seves reclamacions i no exposa alternatives per dirigir-se als amfitrions si no hi ha un procediment obert.

Airbnb només “donen evasives” i que ells només demanen que sigui obligatori mostrar la llicència d’habitatge d’ús turístic, que verifiquin si apareix, i retirin els anuncis il·legals.

 

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Més notícies