10.1 C
Pals
Dijous, 2 Abril 2020

Gairebé la meitat dels pisos turístics d’Airbnb a Palafrugell podrien ser il·legals

El consistori denuncia que la plataforma respon amb "evasives" i anuncia un front amb altres pobles de la demarcació

El més llegit

Més de 150 casos i 9 morts per coronavirus al Baix Empordà

Els casos de coronavirus al Baix Empordà augmenten lleument fins a superar els 150 positius, també es suma una novena persona que ha mort a causa de la COVID-19

A la Bisbal es suspenen tots els actes fins al 15 de juny

L’Ajuntament de la Bisbal decreta també la suspensió de qualsevol tipus d’obra, pública o privada, com a mínim fins el proper 11 d’abril

Tanquen tots els consultoris locals del Baix Empordà per la crisi del coronavirus

El Sistema de Salut Integrat del Baix Empordà aplica canvi d'horaris a partir d'aquest dimecres, 1 d'abril, que afecta als consultoris i centres d'atenció primària. 

Així pots ajudar als col·lectius que cusen mascaretes pels sanitaris al Baix Empordà

Teniu teles de llençols que no feu servir a casa? En ple confinament, tenen una sortida claríssima
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital
Temps de lectura: 2 minuts

Un 48,7% dels anuncis de pisos turístics publicats a Airbnb dins de Palafrugell i els seus nuclis turístics no tenen la llicència turística identificada a l’anunci publicat al portal. Això impedeix saber si tenen permís per ser pisos turístics. En total, a Palafrugell, hi ha 437 habitatges d’ús turístic (HUT) en aquesta plataforma. D’aquests, 224 informen del número de llicència.

Són dades de l’Institut de Promoció Econòmica del municipi, que depèn de l’Ajuntament. El consistori està buscant la forma més efectiva de pressionar l’empresa i els propietaris perquè col·laborin en la legalització dels pisos.

A la reunió del mes de setembre de l’IPEP, es detalla que es detecten fins a 437 habitatges publicats en el portal, repartits de la següent manera:

Calella de Palafrugell: 216

Llafranc: 134

Palafrugell: 64

Tamariu: 22

Llofriu: 1

D’aquests, 213 no mostren les dades que fan que el seu ús com a pis turístic sigui legal. Això no vol dir automàticament que siguin pisos turístics il·legals, però és obligatori estar identificat com a HUT legal per tal que les autoritats puguin detectar quins incompleixen la normativa.

Buscant les vies per contactar els propietaris

Un cop l’IPEP detecta els pisos que no compleixen amb l’obligació de mostrar el número de llicències, se’ls contacta des de la mateixa plataforma, creant un usuari propi de l’Ajuntament. L’objectiu: avisar-los que han de legalitzar l’HUT o mostrar la llicència. Però el sistema els bloqueja un cop han fet 43 consultes perquè, segons informa Airbnb, aquesta no és la via per fer reclamacions administratives als propietaris.

El primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Albert Gómez, denuncia que Airbnb no fa cas de les seves reclamacions i no exposa alternatives per dirigir-se als amfitrions si no hi ha un procediment obert.

Airbnb només “donen evasives” i que ells només demanen que sigui obligatori mostrar la llicència d’habitatge d’ús turístic, que verifiquin si apareix, i retirin els anuncis il·legals.

 

Últimes notícies

El comerç urbà de la demarcació de Girona ha baixat un 88% en vendes

Un estudi de la Diputació de Girona ha començat a valorar les conseqüències comercials del coronavirus

La DO Empordà i cellers empordanesos organitzen tastos online

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà (DO) i els cellers empordanesos programen per cada dissabte un tast online a través del seu...

El Consell Comarcal entrega quatre vehicles als professionals del Servei d’Atenció Domiciliaria

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha entregat aquest matí un vehicle a cada cap de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell, de Torroella...

Es cancel·la la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí pel coronavirus

Havia de fer-se del 3 al 7 de juny a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí i a altres punts del municipi

Ajornades fins al setembre les representacions teatrals del Guíxols Escena

Com a conseqüència de les mesures de confinament, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha decidit ajornar fins el mes de...

Altres notícies