8.1 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

Gisela Saló: “La meva àvia és immortal”, l’assaig d’un funeral.

 

Perdre un ésser estimat és dels reptes més dolorosos per superar i també un dels que menys preparats estem. Avui al Supermatí hem parlat amb l’artista Gisela Saló de la seva obra “La meva àvia és immortal”, un assaig del funeral de la seva “babita” bisbalenca que arriba el dissabte vinent al Teatre Mundial de la Bisbal.

Aquest teatre-documental, explica Saló, és una celebració en vida i homenatge a la seva àvia i a totes les àvies. L’obra és una representació del funeral de la seva àvia amb l’objectiu que tothom es pugui sentir identificat amb la peça i recordar què significa per ells la seva àvia.

La idea va aparèixer durant la pandèmia, quan la seva “babita” va arribar als cent anys, una edat delicada que inevitablement fa pensar en una possible tragèdia al futur. “Jo vaig entrar en pànic perquè no em veia preparada per si es moria”, detalla Saló. El confinament va ser una etapa “molt creativa” on es va gestar l’obra, però també “complexa emocionalment”.

Tractar un tema tan delicat i ple de tabús i connotacions no és mai una feina fàcil. Al començament, diu l’actriu, va ser complicat que el seu voltant acceptés la peça. No va ser fins després d’entendre el motiu que ho van veure com un acte “bonic i poètic”.

Preparar un comiat, escollir la música… sempre és una tasca molt dura i “necessito fer-ho bé i fer-ho poètic”, explica Saló. A la seva peça, però, li ha volgut fer un gir intentant trencar amb la tristesa d’un funeral a través de l’amor i humor, que acaba provocant una fusió d’emocions melancòliques i records.

L’obra està acompanyada de molts vídeos de les cintes de 20 mm que ha anat recuperant del seu pare, així com d’actuals testimonis familiars i tot acompanyat de música, el fil conductor de l’obra, que està interpretada per Saló, el seu pare i el seu tiet. La peça està farcida d’històries de la “babita“, sense oblidar les anècdotes i vivències de moltes altres dones d’edats semblants.

 

“La meva àvia és immortal” va estrenar-se el maig passat a Barcelona, que va ser la primera estrena de Catalunya, i després va viatjar a Santander i a Madrid.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios