24.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Gravat un exemplar de llúdriga al Parc dels Estanys a Platja d’Aro

El Grup Natura Sterna ha gravat aquest exemplar mascle amb càmeres de fototrampeig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Grup de Natura Sterna ha gravat durant els mesos de gener i de febrer un exemplar mascle de llúdriga comuna (Lutra lutra) al Parc urbà dels Estanys de Platja d’Aro. Això confirma la bona feina feta fins ara per l’entitat naturalista i és un preàmbul per l’obertura de l’ampliació d’aquest espai natural, previst per Setmana Santa.

És el segon cop, en uns 4 anys, que es té constància de la presència d’aquest mamífer de la família dels mustèlids a la zona després de l’enregistrament de dos exemplars el mes de febrer de 2021 a la llera del Ridaura. I és que el president del Grup Natura Sterna, Jaume Ramot, afirma que aquest increment de l’espècie a la zona es deu a la millora de la qualitat de l’aigua que s’allibera als rius.

La llúdriga i la salut de la biodiversitat

La gravació, així, confirma que l’espècie troba aliment per sobreviure i que, malgrat les dificultats, s’està establint a poc a poc en aquesta àrea aprofitant la connexió existent entre la riera i el Parc dels Estanys. La colonització d’una espècie com aquesta en un parc urbà és un senyal de salut ambiental i suposa una millora qualitativa de la biodiversitat en l’àmbit local.

Es va confirmar l’extinció de la llúdriga a les conques de la Muga i el Fluvià a principis de 1990. A partir de 1995 es va començar a reintroduir una quarentena d’exemplars a la llera del Ridaura i al Parc dels Estanys, per tant, serien descendents d’alguns d’aquells exemplars alliberats a l’Alt Empordà.

El Parc dels Estanys de Platja d’Aro

Aquest Parc urbà es va inaugurar l’any 2021. És un espai de natura situat al cor de Platja d’Aro, amb un itinerari didàctic i diversos miradors per a l’observació de fins a 250 espècies que habiten la zona humida o que hi fan estada durant les migracions.

A més, compta amb una bassa d’una capacitat de 60.000 m³ que recull aigües del Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials. Amb l’ampliació prevista per aquest 2022 el parc passarà a tenir gairebé 15 hectàrees de terreny, amb una passera de fusta que connectarà els dos espais que fins ara estaven separats per la riera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Badosa supera una complicada rival i ja és a tercera ronda de Roland Garros

L'eslovena Juvan ha oposat una gran resistència davant de la begurenca, a la qual ha obligat a treure el seu millor tennis per derrotar-la en tres disputats sets
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -