18.2 C
Pals
Diumenge, 24 octubre 2021
- Publicitat -

De 750 a 3.000€ de multa pels pisos turístics de Castell-Platja d’Aro que no compleixin la nova normativa

Ahir es va aprovar per unanimitat la nova Ordenança Municipal d’Habitatges d’Ús Turístic

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Castell Platja d’Aro i S’agaró multarà tots aquells Habitatges d’Ús Turístic que no compleixin amb la nova Ordenança Municipal d’Habitatges d’Ús Turístic, segons es va aprovar per unanimitat al ple municipal d’ahir. Segons la gravetat i la infracció en concret, les multes poden ser d’entre 750 i 3.000 euros.

Els pisos turístics són aquells que es lloguen en períodes curts de temps, fins a màxim 31 dies. Actualment ja hi ha 2.121 pisos turístics al municipi: s’han doblat en només tres anys i per això han decidit regular-ho per controlar la convivència ciutadana i en cas que es produeixin queixes o problemes, els serveis d’inspecció puguin ser hàbils en la seva resposta. Ho explica el regidor de promoció econòmica, Joan Barceló.

També hauran de tenir un rètol informatiu a l’interior (amb telèfons d’assistència) i un a l’exterior (amb el codi QR perquè en cas d’incidències qualsevol veí hi pugui trobar el número de registre, el nombre legal de persones que poden ocupar l’habitatge, i el telèfon de serveis de l’Ajuntament de seguretat ciutadana).

Els propietaris tenen l’obligació també d’entregar un document amb les normes de convivència ciutadana, i han de disposar de cèl·lula de vitabilitat, i d’un telèfon d’assistència per respondre a l’usuari.

Segons ha explicat el Diari de Girona, algunes faltes greus són per exemple tenir pisos turístics que funcionen il·lgalment, superar el límit d’aforament, o aportar dades falses.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien abocaments “incontrolats” de terra i runa a Pals sense llicència i a tocar del parc natural del Montgrí

L'Ajuntament admet que no hi ha permís però diu que han aturat l'obra i que no hi ha cap finalitat urbanística
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -