22 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Helena Oller: “Amb “Tardor” volia parlar de la vida a Palafrugell quan no hi ha turisme”

A l’entrevista d’ahir 4 de maig, vam parlar amb la palafrugellenca Helena Oller Biurrun sobre el seu nou curtmetratge, “Tardor”, íntegrament rodat a Palafrugell i Calella de Palafrugell. Aquesta peça audiovisual ha estat seleccionada per la categoria “Un impulso colectivo: El món que ve” del prestigiós festival de cinema independent D’A Film Festival, celebrat entre el 29 d’abril i el 9 de maig.

La cineasta ens ha parlat sobre l’argument del curtmetratge, que gira entorn la vida d’ “una noia que té un quiosc a Calella i té una crisi existencial, i la seva germana exitosa li fa trontollar els esquemes”.

Pel que fa a les localitzacions principals, Palafrugell i Calella, són els espais de la vida d’Oller, que relata que li interessava “parlar de Palafrugell quan no hi ha turisme”, què hi ha més enllà dels estius.

Va ser una producció amb un equip de 20 professionals becat per l’ESCAC pel Treball de Final de Màster de l’Helena Oller, juntament amb producció pròpia i amb una part de finançament de l’Ajuntament i d’alguns veïns. La directora afegeix que va ser rodat el 2019, però degut a la pandèmia, s’ha allargat la postproducció i finalment es podrà estrenar per primer cop al D’A.

La protagonista del curt és la Lola Oller, la germana de la cineasta, a qui està molt agraïda i explica que té un gran talent. Per altra banda, la Marta Niell, una amiga de l’Helena que ha estudiat teatre també té un paper cabdal al curt.

Pel que fa a futurs projectes, Helena Oller diu que planegen rodar un altre curtmetratge a Palafrugell, però amb una història més íntima i familiar.

Pels interessats en visionar el curtmetratge “Tardor”, es podrà veure a la sessió de l’1 de maig a les 20:00, a la sala ZUMZEIG i del 9 de maig també a les 20:00 a l’Auditori del CCBB. Tot i que l’autora explica que per tal d’arribar a més públic, planeja fer una projecció a Palafrugell per compartir-ho amb la gent del poble.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios