20.5 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

L’Hospital de Palamós, col·lapsat per l’epidèmia de grip

Des de l'hospital recomanen acudir abans a un CAP per no sobrecarregar els serveis d'urgències

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà
Avatar
Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital

L’Hospital de Palamós es troba en fase epidèmica a causa de l’augment del nombre de casos de grip durant les últimes setmanes. Aquest increment s’ha materialitzat amb dificultats de drenatge de pacients de urgències.

És per això que, des de la setmana passada, el centre hospitalari compta amb 10 llits més a planta i ha reforçat el nombre d’auxiliars d’infermeria. Des de l’hospital de Palamós afirmen que, tot i que la plantilla de professionals d’urgències està completa, aquest augment de personal assegura el confort dels pacients. El Director del Servei d’Urgències de l’Hospital de Palamós, el Doctor Marc Pérez, ha explicat a Ràdio Capital que des de principis d’aquesta setmana han aconseguit regular millor el trànsit de pacients.

Entre els símptomes de la malaltia destaquen dolors articulars i musculars, i una febre alta difícil de contrarrestar amb antitèrmics. El Doctor Pérez ha insistit en la necessitat de distingir els casos lleus d’aquells més greus, i recomana acudir primer a un centre d’atenció primària (CAP) per tal de no sobrecarregar els serveis d’urgències. No tots els pacients necessiten ingressar a l’hospital, i sovint necessitaran una cura més intensiva aquells malalts que ja tenien altres malalties o problemes respiratoris abans d’agafar la grip.

Des de l’hospital insisteixen en la vacunació contra la grip com la solució més eficaç contra aquests tipus d’epidèmies, sempre que sigui possible. En cas de presentar els símptomes de la malaltia, s’ha de fer repòs i evitar els espais públics per reduir possibles contagis.

Últimes notícies

audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Més notícies