11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Igualtat

El 25 de novembre és la data dedicada al Dia Mundial per a l’eliminació de la violència de gènere. Una xacra que, com hem pogut veure aquesta mateixa setmana a Pals, no s’atura.

Davant del discurs de l’extrema dreta, que sembla invocar la perpetuació d’aquesta maligna situació, cal que la societat educada i demòcrata hi faci front mitjançant la denúncia, el rebuig i la formació.

Tan important és l’abolició de la violència com la consolidació de les polítiques d’igualtat social, cultural i professional.

En aquesta direcció, cal remarcar la iniciativa de l’associació sociocultural ‘Mont-ras al Cor’ i molt especialment de les dues regidores d’Acord Municipal per Mont-ras, la Joaquima Beleña i la Irene Genís. Després que l’ajuntament es desentengués de la proposta, amb tossudesa, no han parat fins a trobar l’espai i els recursos per fer realitat un mural de denúncia i reivindicació de la igualtat de gèneres.

Un mural totalment inclusiu que recull la frase de Coco Chanel: “L’acte més valent per una dona és pensar per si mateixa i amb veu alta”. Pintat per l’artista palafrugellenca Anna Grimal, el mural el podreu veure a l’Avinguda Catalunya de Mont-ras, sota l’escola parvulari municipal.

Un intent de perpetuar els objectius del 25 de novembre i de contribuir permanentment a l’apoderament de les dones de la nostra societat.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios