13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Declaren improcedent l’acomiadament d’una treballadora de la ITV de Palamós

La dona ha quedat absolta dels delictes de furt i apropiació indeguda dels quals l'acusava l'empresa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Reconeixen com a improcedent l’acomiadament d’una treballadora de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Palamós, després que el cas arribés al jutjat social número 1 de Girona. Un judici que s’havia de celebrar al mes de juny però que, finalment, va acabar en acord el 3 de juny entre les parts. Segons fonts del Diari de Girona, l’empresa va reconèixer “la improcedència” de l’acomiadament per evitar la vista. A més, l’empresa ha hagut de pagar la indemnització corresponent a la treballadora pels seus 23 anys treballats.

La treballadora i els fets

El procediment va iniciar-se quan la treballadora va rebre una sanció disciplinària greu amb l’expulsió del lloc de feina i del sou durant un dia per haver sortit pressumptament de les oficines durant l’estat d’alarma de la crisi sanitària de la Covid-19 (el juliol de 2020) i haver abraçat el que suposadament era un client, tot i que s’ha confirmat que era la seva parella.

La dona va presentar un recurs al jutjat i abans de la vista, que era el dia 14, s’havia de celebrar la conciliació. Tot i això, no van aconseguir arribar a un acord fins al maig de 2021. Segons consta en el document, l’empresa de Palamós va retirar la sanció a l’empleada i retornar-li el que li corresponia del dia de suspensió de feina i sou.

El 19 de març, però, van anunciar-li que l’acomiadaven de la ITV on hi portava treballant des del juliol de 1998. En la carta d’acomiadament, segons fonts del Diari de Girona, s’informa que el motiu per fer-la fora és perquè hauria furtat diners i l’actuació deslleial amb l’empresa. També expliquen que hi ha companyes que asseguren haver vist com retornava malament el canvi a algun client.

L’empresa va decidir portar el cas als jutjats i la fiscalia va qualificar els fets com a delicte lleu continuat d’apropiació indeguda o de furt i demanava una pena de tres mesos de multa a raó d’una quota de sis euros al dia.

La decisió del jutjat

El jutge, però, explica que durant la vista la treballadora en cap cas va negar haver agafat diners de la caixa per fer cafès, però si va negar haver-se quedat els diners per ella. En el text judicial, s’observa que només agafava canvi i que ho feia de forma habitual. El jutge també basa la seva decisió en què l’empresa no ha trobat cap desquadrament de caixa i s’estranya de que reclami 147,24 euros. No descarta que la pràctica de la treballadora sigui irregular, tot i això, aquesta acció no suposa un il·lícit penal i tampoc enganyava els clients.

Per aquestes raons, el magistrat creu que els fets que al·lega l’empresa són sospites, suposicions, conjectures o especulacions i, així, absol a l’acusada. Van presentar un recurs a l’Audiència Provincial, però es va desestimar. A més, l’acomiadament ha estat reconegut com a improcedent per part de l’empresa.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Fi de temporada

Als darrers dies de setembre, quan ja s’està més bé al sol que a l’ombra, podem donar per acabada...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -