21.9 C
Pals
Diumenge, 19 setembre 2021
- Publicitat -

Incertesa pel que fa al turisme francès a la Costa Brava aquest estiu

França posa en dubte la viabilitat de les mesures unilaterals espanyoles i anima els ciutadans a quedar-se l’Hexàgon.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Pedro Sánchez va anunciar dissabte passat que Espanya obrirà les seves fronteres al turisme estranger al juliol, respectant les condicions de seguretat a la propagació del coronavirus. De moment, la mesura restrictiva dels 14 dies de quarantena per als viatgers segueix en vigor tot i que, segons diaris francesos, França apel·la a actuar de manera coordinada entre diversos països de la UE per poder així establir protocols comuns. Aquests garantirien la lliure circulació dels viatgers amb un risc menor de contagi i permetria evitar les mesures unilaterals com la quarantena espanyola. Així, pel que fa al turisme francès, un dels que més estiueja a la Costa Brava, la situació encara no està del tot clara.

En primer lloc, diversos diaris francesos han informat del comunicat de Pedro Sánchez pel que fa a la reobertura de les fronteres pel mes de juliol tot posant en dubte la viabilitat de les mesures de seguretat a les platges.

Per exemple, Le Figaro titulava dissabte passat que els turistes francesos podrien estiuejar a Espanya a partir del més de juliol, fent-se ressò de les paraules de Pedro Sánchez i afegia que el primer ministre fins i tot encoratjava els turistes estrangers a organitzar les seves vacances a Espanya. Malgrat tot, el periòdic posa en dubte les mesures de seguretat imposades a les platges, com ara els quatre metres de distància entre cada persona, i es pregunta com serà possible assegurar-ne l’aplicació.

Per la seva banda, Libération explica que França demana una coordinació entre els estats europeus per evitar decisions unilaterals. Segons Jean-Baptiste Lemoyne, secretari d’Acció Exterior, “és urgent que els països es coordinin. L’objectiu és una reobertura progressiva de les fronteres al voltant del 15 de juny”.

Pel que fa a Espanya, temen que s’ajorni un cop més la data de reobertura de la frontera. Ho argumenten contrastant les paraules del ministre de turisme José Luis Ábalos, que espera que es reactivi l’activitat turística a finals de juny, amb les de la vicepresidenta Teresa Ribera que alerta que una obertura massiva i prematura podria ser un perill per a la població espanyola i que per això preveu més aviat la data de juliol.

En segon lloc, el govern francès, seguint les recomanacions de la Comissió Europea que aconsella que l’aixecament de les limitacions de desplaçament a l’interior de l’espai de Schengen sigui progressiu, anima els francesos a planificar les seves vacances en territori francès. En aquest sentit, el  ministre de l’Interior Christophe Castaner  va informar que les fronteres franceses romandran tancades almenys fins el 15 de juny pel que fa a l’espai europeu i Emmanuel Macron va evocar la possibilitat de mantenir tancades les fronteres fora de l’espai Schengen fins al mes de setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien l’espoliació dels últims exemplars de corall vermell en les aigües de Sant Feliu de Guíxols

El corall ha estat espoliat malgrat que la seva pesca ha estat prohibida per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol. Ara, hauran de passar almenys quatre generacions per poder observar un exemplar similar. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -