9.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Instruccions per a la correcta gestió dels residus domèstics durant el confinament

Les llars amb casos positius de Covid-19 han d’adoptar un seguit de mesures en la gestió dels seus residus en cas d’utilitzar les àrees d’emergència.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha aprovat un seguit d’instruccions per a la gestió dels residus domèstics durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

a) Gestió domiciliària dels residus en llars amb positius

a.1) En cas d’utilitzar les àrees d’emergència (contenidors):

Els residus del pacient -inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes)- s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en un cubell d’escombraries disposat a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura; i sense fer cap separació per al reciclatge.

privat:-instruccions-per-a-la-correcta-gestio-dels-residus-domestics-durant-el-confinamentLa bossa de plàstic (bossa 1) s’ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d’escombraries (bossa 2), a la banda de la sortida de l’habitació; on a més, es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

La bossa 2, amb els residus anteriors, s’ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d’escombraries (bossa 3) corresponent al cubell de fracció resta. La bossa 3 també es tancarà adequadament; i immediatament, es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, al menys de 40-60 segons.

La bossa 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l’entorn.

b) Gestió domiciliària dels residus en llars sense positius

En el cas de les llars sense positius, la separació dels residus a les àrees d’emergència (contenidors) es realitzarà com es ve fent habitualment.

Finalment, per tal de reduir al màxim la fracció resta que arriba a les plantes de tractament es recorda la importància d’optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper/cartró, vidre, envasos, orgànica, si escau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquests fraccions; així com tenir present que els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no són envasos i per tant no han de dipositar-se en el contenidor d’envasos lleugers (groc).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×09

Seguim esmaperduts amb el lideratge del Girona, i estem començant a pujar al carro de la nova rivalitat amb...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -