24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques de cellers de l’Empordà

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a la demarcació de Girona. Ho van fer adaptant-se a les normes de seguretat i alguns han hagut, per tant, de proposar algunes novetats.

Les normes per a tots els cellers són realitzar les activitats a l’aire lliure i en grup reduïts, respectar les distàncies físiques i finalment la neteja i desinfecció del material.

Pel que fa a les noves activitats, hi ha molta creativitat, per exemple «les tardes de vins i música a la fresca» del celler Vinyes d’Olivardots o les activitats de ioga entre vinyes, al Celler Martín Faixó. Altres han optat per barbacoes o aperitius com és el cas del celler La Vinyeta o el Mas Geli que també proposa uns àpats gastronòmics amb vista a les vinyes.

Aquest matí, hem entrevistat Maria Rosa Rodríguez, del Celler Mas Geli de Pals, que ens ha explicat com han viscut el confinament i quines són les activitats que proposen. Des de passejar per les vinyes en grups reduïts i fer els tastos en exterior fins àpats entre vinyes. De fet, ja ho feien l’any passat perquè els agrada el contacte amb la natura. El que sí és una novetat és el projecte gastro wine, que ofereix un menú gastronòmic al bel mig de les vinyes.

Pel que fa a les mesures higièniques, l’ús de la mascareta és obligatori, tot i que ho lamenta perquè considera que és una barrera física que no permet el vincle entre persones. S’aplica la distància de seguretat, proporcionen gel per a les mans i desinfecten les superfícies i el material. A més, les visites es realitzen amb un sol grup reduït de persones que acostumen a ésser amics o famílies, o alguna vegada una parella.

A banda d’això, si bé es va reduir la producció de vi durant el confinament, estan molt optimistes pel que fa el futur i ens ha explicat les noves creacions de vins mono varietals, com ara un 100% Subirat Parent, ideal per acompanyar peix, o un 100% Carinyera blanca.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

 

Llista de cellers de la Costa Brava oberts a partir de l’1 de juny de 2020

Celler Arché Pagès (Capmany)
Celler Brugarol (Palamós)
Clos d’Agon (Calonge)
Hugas de Batlle (Colera)
La Vinyeta (Mollet de Peralada)
Martí Fabra (St Climent Sescebes)
Martín Faixó (Cadaqués)
Mas Geli (Pals)
Mas Llunes (Garriguella)
Mas Vida (Cistella)
Masetplana (Garriguella)
Masia Serra (Cantallops)
Pere Guardiola (Capmany)
Terra Remota (St. Climent Sescebes)
Vinyes d’Olivardots (Capmany)
Vinyes dels Aspres (Cantallops)

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios